5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kurulmayan çadır cinayeti aydınlattı

Şanlıurfa'da, 21 Mart'ta kaybolduğu bildirilen ve 16 Nisan'da cesedi bulunan 39 yaşındaki Şükran Karakeçili'nin aile meclisi kararı ile öldürüldüğü anlaşıldı. Olayla ilgili 5 kişi tutuklandı.


21 Mart'ta Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne giden 18 yaşındaki Vatha Karakeçili, annesinin bir süredir kayıp olduğunu, annesinin aile meclisinin aldığı karar doğrultusunda infaz edilmiş olabileceğini iddia ederek şikayetçi oldu. Genç kızın şikayeti üzerine polis kaybolan Şükran Karakeçili'nin 41 yaşındaki eşi Halil Karakeçili'nin bilgisine başvurdu. Karakeçili ise, eşinin bir süre önce 60 bin YTL'ye sattıkları evin parasıyla ortadan kaybolduğunu ve kendisinden haber alamadıklarını öne sürdü.


60 bin YTL ile kaybolduğu iddia edilen kadının bulunması için yapılan çalışmalarda bir sonuca ulaşılamazken, 16 Nisan'da Akçakale ilçesine bağlı Karatepe köyü Cudi Deresi mevkiindeki çöplük bir alanda çobanların yanlarında bulunan köpeklerin toprağı eşelemesiyle bir kadın cesedi bulundu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, toprağın altından çıkardıkları kadın cesedinin Şükran Karakeçili'ye ait olduğunu belirledi. Üzerinde herhangi bir ize rastlanmayan kadının cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İlk incelemelerde boğularak öldürüldüğü tespit edilen kadını kim ya da kimlerin öldürdüğünün bulunması için Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.


Kadının Adli Tıp'tan gelen cesedinin toprağa verilmesinden sonra taziye çadırı kurulmaması jandarmanın dikkatini çekti. Yörede sadece intihar eden ve töre cinayeti ile öldürülenler için taziye çadırı kurulmaması bilgisine dayanan jandarma, harekete geçti.

Genç kadının kaybolduğunda kızı Vatha'nın jandarmaya 'Annem aile meclisi kararıyla infaz edilmiş olabilir' ifadesinden yola çıkan güvenlik güçleri, soruşturmayı töre cinayeti olasılığı dahilinde sürdürdü. Jandarma, Şükran Karakeçili'nin ölmeden önce yaptığı telefon görüşmelerinin tutanaklarına başvurdu ve Karakeçili'nin ölmeden önceki 10 günlük dönemde eşi Halil Karakeçili, eşinin kardeşi M.K., üvey babası Ö.K., eniştesi Ş.M., amcasının oğlu Ş.B., akrabası M.Ç., M.A.Ç., R.Ç. ve B.G. isimli kişilerle çok sayıda telefon görüşmesi yaptığını tespit etti. Bunun üzerine Halil ve Mehmet Karakeçili kardeşler ile M.Ç., M.A.Ç., R.Ç. ve B.G., Ş. M., Ö.K. ve Ş. B. jandarma tarafından gözaltına alındı. Yeniden sorgulanan zanlılar suçlamaları reddederken, görüşme tutanakları ve çelişkili ifadelerin ardından 9 zanlı kasten adam öldürmek suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan Şükran Karakeçili'nin eşi Halil Karakeçili, kardeşi Mehmet Karakeçili, üvey babası Ömer K., akrabası Şükrü B. ile eniştesi Şeref M., cinayetin aile meclisi kararı alınarak işlendiği ve töre cinayeti kapsamında kasten adam öldürme kanaatiyle tutuklanarak Akçakale Cezaevi'ne gönderilirken, 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 15:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali çiftçi IP: 81.214.117.xxx Tarih : 24.06.2007 00:56:48
sebebsiz yere yada sebeb ne olursa olsun vahşetten başka birşey değil ne diyeyim urfa nın adını karalamaktan başka işe yaramaz ben urfa dşında yaşayan biri olarak soranlara bu haberden sonra urfa da töre,kan davası yok diyemiyorum demeninde bır anlamı savunması yok yani memleket zor durumda kalıyor anlamak mümkün değil işimiz zor,allah yardımcımız olsun