4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kuryelik yapanlar ödüllendirildi!

ŞANLIURFA'DA FIRINCILARA KESİLEN PARA CEZALARINA TEPKİ

Şanlıurfa'da Cumartesi günü yapılan zabıta denetimlerinde bakkallarda eksik gramajla yakalanan ekmeklerden dolayı sadece fırınlara para cezası kesilmesine, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı tepki gösterdi.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı yaptığı basın açıklamasında, Fırıncılar Odası olarak Cumartesi günü ekmek satan bakkal ve marketlerdeki yapmış olunan denetimlerde satışa sunulan bu ekmeklerin yüzde 80'inin son derece sağlıksız ortamlarda, eksik gramaj ve kaçak olarak satıldığını tespit ettiklerini söyledi. Sadece fırıncılara ceza kesilmesiyle evine ekmek götüren fırın esnafının boğazından çalanların ödüllendirildiğini ileri süren Karaatlı, "Konu ile ilgili olarak Zabıta Müdürlüğü hassasiyet göstermiş, eksik, sağlıksız ve kaçak ekmekler toplamıştır. Ancak burada sadece fırıncı esnafımız zarar görmüş ve sadece fırıncı cezalandırılmıştır. Kaçak ve eksik gramajlı ekmeklerin bakkal ve marketlerden temizlenebilmesi için gerek Tarım Kontrol Şubesi ekipleri gerekse Zabıta Müdürlüğü ekipleri fırınlara uyguladığı yasal cezai işlemleri bakkallara da uygulamadığı takdirde, bu mübarek Ramazan ayı içerisinde evine o ekmeği çok zor şartlarda götüren insanların boğazından çalan ekmek hırsızlarına kuryelik yapanları ödüllendirmiştir. Diğer bir yapılması gereken de ekmek satılan noktaların ekmeğin satışa sunulan reyonun yanına ekmeğin gramajını ve fiyatını belirten etkenlerden biri olmalı.

Çok sağlıksız ortamlarda satılan ve daha önce bir açıklamamızda belirttiğimiz gibi ekmek ve deterjan iç içe satılmaya devam edilmektedir. Halkın sağlığını hiçe sayan bu aymazlığın da bir an önce durdurulması gerekmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 16:50:02
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 17:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?