3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Kuş merakı özel kafes yaptırdı

Güvercin meraklısının çok olduğu Şanlıurfa’da Emin Güzelsu isimli vatandaş, her türden sayıları bin 100’e ulaşan güvercinlerini özel yaptığı kafeste besliyor.

Binbir ihtimamla bakımını yaptığı güvercinlerin farklı özelliklerini sıralayan Güzelsu, meraklılarına tanesini 10 milyon liradan sattığı güvercinlerin takla atabilme özzelliklerinin yanısıra verilen tüm komutları aynen yerine getirdiğini söylüyor. Şanlıurfalıların kuşlara meraklı olduklarını ifade eden Güzelsu, kuşlarla uğraşmaktan büyük zevk aldığını dile getiriyor. Özellikle Karagöz cinsi güvercinlerin yetenekleriyle dikkat çektiğini belirten Güzelsu, "Aynalı, Devişali, Sarı Yazılı, Kırmızı Yazılı, Alacak ve ismini sayamadığım onlarca güvercin verdiğim talimatları eksiksiz yerine getiriyor. Aldığım güvercinleri bir haftalık eğitime tabi tutuyorum. Bir haftalık süre sonunda eğittiğim güvercinler havada bütün hünerlerini ortaya koyuyor. Onları seyretmek büyük zevk. Meraklılarına güvencin de satıyorum" dedi.

Güvencinler için ayda 150 milyon liranın üzerinde harcama yaptığını ifade eden Emin Güzelsu, "Onlara gözüm gibi bakıyorum. Sanki onlar benim çocuklarım. Güvercinlerimin her birine ayrı bir ilgi gösteriyorum. Bir çocuk nasıl eğitiliyorsa, ben de güvercinlerimi aynı şekilde eğitiyor ve onlara sevgi, şefkat gösteriyorum" diye konuştu.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 10:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?