5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kutlu doğum haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde esnaf tarafından "Peygamber aşıkları" konulu toplantı yapıldı. 

Fuadiye Camii karşısındaki handa toplanan esnaf, Kur'an-ı Kerim okudu dualar etti. Esnaf Cüneyt Uyanıkoğlu "Peygamber sevgisi", Fatih Kartal "Sahabelerde Peygamber Sevgisi", İsmail Uyanıkoğlu ise "Peygamberi ne kadar seviyoruz" konularında vatandaşlara bilgiler sundu. 

İsmail Uyanıkoğlu, konuşmasında "Peygamberi sevdiğimizi söylüyorsak, hayatımıza bakmalıyız. Sevdiğimiz insanı ne kadar takip ederiz, sevgi hayata nasıl dönüşür, bunun için ne kadar çabamız var? Bu soruları çoğaltabiliriz. Ancak sevmek için bilmek ve okumak gerekir. 

Aksi takdirde sevgimiz anlamsız olur. Sevgi çok ulvi bir duygudur. Bu ulvi duyguya da , Allah'tan sonra en layık kişi de alemlere rahmet olarak inen Allah Resulü Hz.Muhammed'dir. O'nu sevdiğimizi söylüyorsak, O'na ne kadar tabi olduğumuza bağlıdır" dedi. 

Toplantıda ayrıca ilahiler ve şiirler okunarak Hatim Duası yapıldı. Program sonunda davetlilere meyve suyu ve lokum ikram edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 13:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?