5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kutlu Doğum Haftası yemeği

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Müftülüğü ve Altın Köy sakinleri tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 2 bin kişiye yemek verildi.

İlçe halkının ve civar köylerde oturanların yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Ceylanpınar ilçesine bağlı Altın Köyü'nde gerçekleştirildi. Hava şartlarının güzel olmasını fırsat bilen davetliler, organizasyonun bulunduğu alanı doldurdu. İlahiler ve Kur-an'ı Kerim okunan alanda bulunan tüm davetliler hep bir ağızdan dua ettiler.

Kızılay Şube Başkanı Abdurraman Sarıca, kan bağışının önemini belirten konuşmasının ardından, Ceylanpınar İlçe Müftüsü Selahaddin Basançelebi, Kutlu Doğum Haftasının önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Köyde bulunan kalabalık daha sonra saf tutarak öğle namazını kıldı. Öğle namazının ardından alanda bulunan yaklaşık 2 bin davetliye yemek ikramı yapıldı.

Yaklaşık 1 ton etin kullanıldığı yemek, davetlilere ikram edildi. Bazı davetliler Gaziantep Kızılay Kan Merkezi ve Ceylanpınar İlçe Müftülüğünün ortaklaşa yürütmüş oldukları kan bağışı kampanyası çerçevesinde kan bağışında bulundular.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 09:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?