5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kutlu Doğum Haftası

Hz. Muhammed'in (SAV) 1438. doğum yılı münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nın Şanlıurfa'daki etkinlikleri başladı.

Hafta dolayısıyla Vali Yusuf Yavaşcan'ı ziyaret eden İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Kutlu Doğum Haftasının sembolü olan ilk gülü Vali Yavaşcan'a verdi.

14-20 Nisan tarihlerini kapsayan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tüm ilçelerde çeşitli konferans, seminer ve konser gerçekleştirilecek ve Şanlıurfa'da 100 kişiye tirit yemeği dağıtılacak. Kutlama etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, İç Denetçi Doç Dr. İsmail Karagöz, Başmüfettiş Mehmet Şükrü Korkmazlar, Vaiz Mustafa Erdem ve Müftülük çalışanları ile birlikte Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ı makamında ziyaret etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Yusuf Yavaşcan, "Nisan ayının ikinci haftası Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanıyor. Bu hafta içersinde Kutlu Doğum Haftası ile ilgili çeşitli etkinlikler yapılacak. Kutlu Doğum haftalarının önemi her zamankinden daha fazla olur" dedi.

Yapılacak olan etkinlikler hakkında da bilgi veren Yavaşcan sözlerine şöyle devam etti:

"Kutlu Doğum haftası içersinde sempozyumlar olacak panellerimiz olacak vaazlarımız olacak tirit ziyafeti olacak. Bu sene geleneksel olarak yapılan tirit ziyafeti olacak. Bu sene 100 bin kişiye tirit yemeği dağıtacağız. Bu sene her zaman ki gibi Kutlu Doğum Haftası dolu dolu geçecek. Kutlu Doğum Haftası öyle bir hafta kutlanacak bir gün değil. Belki ömrümüzün her saniyesini değerlendirmemiz gerekiyor. Kutlu doğum haftasının başarılı geçmesini diliyorum bu haftanın kutlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 15:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümmühan tuna IP: 85.102.180.xxx Tarih : 25.04.2009 22:12:51

YAZMIŞ OLDUĞU  YAZI GÜZEL  AMA İÇİNDEKİ BİLGİLER DOĞRUMU  BİLİNMİYOR BU KONUDA BİRAZ TEDİRGİNİM AMA  BENİM İŞİME YARADIĞI İÇİN  BUNU  YAZANA TEŞEKKÜR EDERİM.