5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kutsal topraklarda 7 bin kişilik iftar

Şanlıurfa'da Muhacirler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaklaşık 7 bin kişiye iftar yemeği verdi. Balıklıgöl'de verilen iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Şanlıurfa'da yaşayan muhacirleri bir çatı altında toplamak ve sorunlarını çözmek amacıyla geçen yıl kurulan Muhacirler Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği tarafından iftar yemeği verildi. Kentin simgesi olan Balıklıgöl'deki çay bahçesinde verilen iftar yemeğine Şanlıurfa'da yaşayan muhacirlerin yanı sıra muhtarlar ile bazı daire müdürlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 7 bir kişi katıldı. Masalarda yer kalmayınca dernek yöneticileri Balıklıgöl'ün kenarında sofra açtı. Masalarda yer bulamayan davetliler, açılan sofralarda oturup mercimek çorbası ve yöresel zerde ile içli pilavdan oluşan menü ile oruçlarını açtılar.

Denek yöneticileri, kapıda karşıladıkları davetlileri yemek sonrası çay bahçesinden ayrılırken yine kapıda uğurladı. Şanlıurfa Muhacirler Derneği Başkanı Resul Korkmaz, yaptığı konuşmada, bundan sonra iftar yemeğini geleneksel hale getirerek, her Ramazan ayında düzenleyeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 11:00:53
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 11:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?