5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Levent Kırca Şanlıurfa'da

Levent Kırca şehitler için ağladı

Ünlü tiyatro oyuncusu Levent Kırca, Şanlıurfa'da sergilediği oyununda, Diyarbakır'da teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucunda şehit düşen 9 asker için gözyaşlarına boğuldu.

15 kişilik ekibi ile 'Bir Başkadır Benim Memleketim' adlı müzikal komedi oyununu sergilemek üzere yıllar sonra Şanlıurfa'ya gelen Levent Kırca, Şanlıurfalılarla buluştu. Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Sergi Salonu'nda sahnelenen 2 perdelik müzikal komedi oyununa Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi. Yönetmenliğini de Levent Kırca'nın yaptığı oyunun ilk perdesinde, askerden gazi olarak dönen bir çocuğun durumu, Kırca dahil herkesi hüzünlendirdi. Bu sırada Kırca'nın gözyaşlarının tutamadığı görüldü.

Oyun sonunda konuşan usta oyuncu Levent Kırca, köylü insanını daima sevdiğini ve onların yanlarında olduğunu kaydederek, "Çok Anadolu turnesi yaptım ve hep yapıyorum. Bunu bir de görev olarak yapıyorum. Anadolu halkı bizim canımız, ciğerimiz. Biz onları çok seviyoruz, onlar da bizi çok seviyor biliyorum. Ama sonuç itibari ile Anadolu insanımızı, onların sıkıntısını ve zorluğunu da biliyoruz ve onların yanındayız. Yani ben hep muhalefet yapmış bir sanatçıyım biliyorsunuz. O nedenle halkın her zaman
yanındayım ben" dedi.

Şehit düşen askerlere rahmet dileyen usta oyuncu Kırca, "Ailelerine baş sağlığı diliyorum, onlara da rahmet diliyorum. Görüyorsunuz ben ne kadar yakından ilgileniyorum. Bir anlamda onları anlatan bir oyun. Yani memlekette birbirimizi yemeyi bıraksak da, iç meseleleri bir an evvel çözsek de, bir takım lüzumsuz şeylerle uğraşmasak da şu terörün hakkından bir gelsek; gerçi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bu konuda takdir etmemek mümkün değil, çok yoğun çalışma altındalar. Yani zor bir ülkeyiz. Coğrafi konumumuz zor. Her taraftan; içten, dıştan baskı altındayız, Allah hepimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

Oyunda şehitlerden etkilenerek ağladığını anlatan Kırca, "Oyunda ağlıyorum, sahnenin sonunda. Bacağını çatışmada kaybeden asker benim oğlumu oynuyor. Benim de gerçekten gözlerim doluyor ve ağlıyorum. Biz yalandan ağlamıyoruz, gerçekten ağlıyoruz. Biz politikacılar gibi değiliz ağabey; biz oyuncuyuz ama onlar gibi sahtekar değiliz. Sahte oyuncu değiliz" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 00:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?