5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Limonataya talep arttı

Sıcak havaların bastırması ile birlikte Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde limonata satışları arttı.

Viranşehir İlçesi'nde sıcaklardan bunalan vatandaşlar, Hacı Casım amcanın yanına koşuyor. Limonata satıcısı Hacı Casım, satışları artırmak için de "Abu hayattır" diyerek çevredekilerin dikkatini üzerine topluyor.

İlçede yaklaşık 61 yıldır limonatacılık mesleğini yürüten Hacı Casım, yaz aylarının gelmesiyle birlikte işlerinden çok memnun olduğunu söyledi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde sürekli limonatasıyla dolaşan ve gördükleri küçük çocuklara bedava limonata ikram eden Hacı Casım, çocukları sevindiriyor.

Yılardır bu mesleği icra eden Hacı Casım, hemen hemen her yılda Hac'a gidip kutsal görevini yerine getiriyor ve limonatasını orada da yapıp hacılara satıyor.
Cuma günleri Viranşehir Merkez Cami önünde bekleyen Hacı Casım, yaptığı limonatadan camiden çıkanlara bedava ikram ediyor. Yaptığı limonatadan çok memnun olduğunu söyleyen vatandaşlar, hemen her gün özel müşterileri olup evine şişelerle götürdüklerini söylediler.

Bıkmadan mesleğini icara eden Hacı Casım, yolda yürürken "Abu hayattır" soluğanı atarak çevredekilerin dikkatini üzerine topluyor. Cömertliği ile bilinen Hacı Casım, "Bu mesleği 61 yıldır bıkmadan, usanmadan yapıyorum. Kendimi 18 yaşındaki bir delikanlı olarak görüyorum. Aslım Arap'tır, Allah'a çok şükür evimin çocuklarımın rızkını bu işten çıkarıyorum. Halk beni seviyor, bende onları seviyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 11:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?