8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Liseler 'vahşi batı'yı aratmıyor

LiseŞanlıurfa’da, devamsızlıktan kalan bir lise öğrencisi, "sınıfı geçirmesi" isteğini kabul etmeyen okul müdürünü bıçakladı. Alınan bilgiye göre, devamsızlıktan sınıfta kaldığı belirtilen Davut Zeki Akpınar Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi A.K (17) Okul Müdür Vekili Cumali Bozkurt’un odasına giderek, sınıfı geçirmesini istedi.
      
Olumsuz yanıt alan A.K, yanında getirdiği bıçakla Bozkurt’u bıçakladı. Müdür Vekili Bozkurt, Şanlıurfa Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alınırken, A.K gözaltına alındı.
      
Ameliyat edilen Bozkurt’un sağlık durumunun iyi olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi. Bu arada A.K’nin önceki günlerde de birkaç kez Müdür Vekili Bozkurt’la görüşerek, aynı isteğini ilettiği ve olumsuz yanıt aldığı belirtildi.
     
EĞİTİM-SEN’DEN KINAMA

Olayın ardından okul önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup, olayı kınadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Ayhan, okullardaki şiddetin yaygınlaşarak toplumsal bir sorun haline geldiğini savundu.
      
Bunun şiddet içerikli televizyon programlarının yanı sıra eğitim sistemindeki yanlış uygulamalardan kaynaklandığını öne süren Ayhan, şunları kaydetti:

 "Eğitim-Sen olarak bu olayı üzüntüyle karşılıyor ve kınıyoruz. Biz okullarda yaşanan şiddet olaylarına ilişkin başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırıyor ve bunun çözümü için acil olarak adım atılmasını bekliyoruz" dedi.
     
Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 14:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?