5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Liselerarası matematik yarışması

Oyak tarafından Şanlıurfa'da ilk defa düzenlenecek olan Liselerarası Matematik Yarışması'na 35 okul katılacak.

27 Ekim 2007 tarihinde yapılacak olan Liselerarası Matematik Yarışması hakkında basın toplantısı ile bilgi verildi. Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısına Oyak'a ait Hektaş Teknik Genel Müdür Yardımcısı Şahin Ürgün, Hektaş Şanlıurfa Tesisler Müdürü Ali Abaza, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım ile bazı okul müdürleri katıldı.

Hektaş Teknik Genel Müdür Yardımcısı Şahin Ürgün, Oyak Çimento Şirketler Grubu'nun bulunduğu illerde 5 yıldan bu yana düzenlenen matematik yarışmasının bu yıl 17 ile yayıldığını söyledi.

Oyak'ın TÜBİTAK ile birlikte düzenlediği Liselerarası Matematik Yarışmasına illerde bulunan Oyak'a ait şirketlerin ev sahipliği yapacağını belirten Şahin Ürgün, "Şanlıurfa'daki yarışmayı Hektaş olarak biz organize ediyoruz. 27 Ekim tarihinde 17 ilde eş zamanlı yapılacak yarışma Şanlıurfa'da Vakıflar 2000 İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilecek. Şanlıurfa'daki yarışmaya 35 okul katılıyor. Toplan 140 öğrencinin yarışacağı yarışmada okullar 4'er kişilik guruplardan oluşuyor. Matematik yarışmasının İl birincisi 22 Kasım günü açıklanacak. Bu yarışmadaki amaç Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiği yerleştirmek, matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek, matematik sevgisi aşılamak, matematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak, başarı ve kazanma duygularını tattırmak, kişisel iç disiplini artırmak, farklı dünyalara kapılar açmak olarak belirlenmiştir" dedi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Şanlıurfa'da eğitim alanında önemli aşama kaydettiklerini, birçok program hazırladıklarını, bazı programların da hazırlanma aşamasında olduğunu söyledi. Şahin, "Şanlıurfa Türkiye geneli itibarı ile kalite ve başarı noktasında çok iyi bir yerde değil. Şanlıurfa'da eğitim adına her fırsatı iyi değerlendiriyoruz. Oyak Matematik Yarışması bizim için önemli. Bu yarışmayla matematik sevgisi öne çıkacak. Matematik korkusunun aşılması adına bu yarışmanın yararlı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan öğrencilere ödül olarak alarmlı masa saati, tüm okullara bin 500 YTL para, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürüne birer Cumhuriyet altını, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve müdürüne birer plaket, final sınavını kazanan şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve müdürüne bin YTL değerinde 1 kese altın, şampiyon okula 15 bin YTL değerinde karma laboratuar, şampiyon öğrencilerin ailelerine bin YTL değerinde hediye çeki verileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 12:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?