5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Liselilerden tiyatro şöleni

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Yahya Kemal Beyatlı Lisesi, Şanlıurfalılara bir tiyatro şöleni yaşattı. Seyircilerden tam not alan oyun dakikalarca ayakta alkışlandı.

DSİ Konferans Salonu'nda sergilenen "Mektepli Heyro" adlı oyun büyük beğeni topladı. Oyunda yer alan öğrenciler, değme tiyatroculara taş çıkartacak bir performans sergiledi. Oyunda, okulda görevli birkaç öğretmenin de rol aldı. Okula gitmeyi çok isteyen ancak ailesinin baskısı yüzünden okuldan ayrılmak zorunda kalan ve sonunda yaşadıklarına dayanamayıp deliren Heyro'nun hikayesini anlatan oyun; salonu dolduran seyircileri hem kahkahalara boğdu hem de hüzünlendirdi. Şanlıurfa'nın yerel motiflerini yansıtan oyun, kız çocuklarının okumasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamış oldu.
Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin tiyatro ile ilgili olarak, "Gerçekten bizler rahat koltuklarımızda bu güzel temsili hep birlikte izledik. Ancak bunun perde arkasında, kulis kısmında ne zorluklar yaşandığını yaşayan bilir. Ben değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize, okul müdürümüze bu güzelliği, bu açılımı bize yaşattığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Yahya Kemal Beyatlı Lisesi Müdürü Necdet Karasevda da bu tür etkinliklerin hem öğrenciler hem de ilimiz için çok önemli olduğunu ve okul olarak yeni ve örnek teşkil edecek etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 19:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?