5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Lojman eksikliği eğitimi baltalıyor

Şanlıurfa merkez bağlı Altıntepe Köyü'ne bağlı Uğurlu mezrasında lojman yetersizliği nedeniyle eğitime bir öğretmen ile devam ediliyor. 

Şanlıurfa merkeze bağlı Altıntepe Köyü'ne bağlı Uğurlu mezrasında lojman yetersizliği nedeniyle iki öğretmenli okulda bir öğretmen eğitim veriyor. 50 öğrenci mevcudu bulunan okulda tek öğretmenle eğitimin yeterli olmadığını söyleyen Köy Muhtarı Şahade Müjdeci, "Öğrencilerimizin sayısı 55-60'dır. Bir öğretmen yetmiyor. Buraya bir öğretmen ve ek lojman istiyoruz. Yetkililere müracaat ettiğim halde bize ikinci bir öğretmen verilmedi ve lojman yapılmadı. Geçen sene buraya ikinci öğretmen verildi. Ama lojman olmadığı için gelen öğretmen geri gitti. Şimdi bir öğretmen ve lojmana ihtiyacımız vardır" dedi. 

Köy sakinlerinden Halil Müjdeci ise, "Yaklaşık 60 öğrenciye bir bayan öğretmen verilmiş. Bir öğretmen yetmediği için geçen sene buraya bir erkek öğretmen verdiler. Lojman olmadığı için öğretmen burada durmadı. Şimdi bir tane bayan öğretmen var. O da öğrencilerle baş edemiyor. Okulumuzda en az iki öğretmen olması gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 11:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?