8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Lösemili Faysal'ın dramı

Lösemi hastalığı ilerlediği için günde 4 ünite kan verilen Faysal Yıldız için gerekli olan kan bulunamayınca polis ekipleri seferber oldu. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde oturan Yıldız ailesinin 6 çocuğundan biri olan 14 yaşındaki Faysal Yıldız, 5 yıl önce lösemi hastalığına yakalandı. Babası Şehmus Yıldız'ın çıkardığı yeşil kartla tedavisini sürdürülen Faysal Yıldız, hastalığı ilerleyince Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi altına alındı. Kan ihtiyacını karşılamak için günde 4 ünite B RH pozitif kan verilen Faysal'a gerekli miktarda kan bulunamayınca polis ekipleri harekete geçti. Merkezden lösemili bir çocuk için kan aranıyor anonsu yapılmasından sonra araştırma hastanesine giden polis memurları, kan vermek için sıraya girdi. Bir taraftan kan verirken, bir taraftan da görevlerini sürdüren polis memurlarının örnek davranışı Yıldız ailesini çok sevindirdi. Hastanede tedavi altında tutulan çocuklarının yanında bekleyen Şehmus ve Rahime Yıldız çifti, tedavi için yardım bekliyor. Çocuğunun tedavi olabilmesi için bütün imkanlarını kullandığını ifade eden baba Şehmus Yıldız, "Sosyal güvence olarak sadece yeşil kartımız var. Başka bir imkanımız yok. Çocuğum için günde 4 ünite kan lazım. Bazen gerekli olan kanı bulmakta büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Doktorlar tedavi için Ankara'ya götürülmesini tavsiye ediyor ama çocuğumu götüremiyorum" diye konuştu. 

Hastalığı yüzünden okulunu bıraktığını söyleyen Faysal Yıldız, "Benimle aynı sırada oturan arkadaşlarım bile benden kaçıyor, benimle konuşmuyorlardı. İntihar etmeyi bile düşündüm. İyileşip tekrar arkadaşlarımın arasına ve okuluma dönmeyi istiyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 18:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?