5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

LPG kontrolü trafiği aksattı

Şanlıurfa'da cadde ortasında gerçekleştirilen LPG dönüşümlü araçların kontrolleri araç yoğunluğundan dolayı trafikte aksamalara neden oldu. 

Hususi araçlar için 2 yılda bir, kamyonetler için ise her yıl yaptırılması gereken LPG sızdırmazlık kontrolleri Şanlıurfa'da cadde ortasında yapılıyor. 

Ceza almak istemeyen araç sahipleri, sızdırmazlık raporu almak üzere için uzun kuyruklar oluşturdu. Trafik akışının yoğun olduğu caddede, araçlarını kontrole getiren sürücüler yol ortasında yapılan uygulamaya tepki gösterdi. Çileye dönüşen kontrollerin ortalık yerde yapılmaması gerektiğini söyleyen sürücüler, yapılanan tehlikeli olduğunu savundu. 

Araçların sızdırmazlık raporunu veren Şanlıurfa Makine Mühendisleri Odası mühendislerinden İlyas Batbay, ortamın müsait olmaması nedeniyle birçok sıkıntılarının olduğu belirterek, "Bu kontroller insan hayatı için önem teşkil ediyor. Bunlar birer canlı bombadır. Fakat düzgün montajdan dolayı herhangi bir sıkıntı olmaz. Ekonomik olduğundan dolayı insanlar bunu tercih ediyor. Araçlar uygun olduğu zaman burada sızdırmazlık raporu veriyoruz. Ben kendim makine mühendisiyim ve kontrollerini yapıyoruz. Sızdırma yok ise raporlarını kendilerine teslim edip, arkadaşları muayene istasyonlarına yönlendiriyoruz. Ama burada ortamımız müsait değil. Makine Mühendisleri Odası bir yer ayarlıyor ama daha hazır değil" dedi.
Kuyrukta bekleyen sürücüler ise, kontrollerin yol ortasında yapılmasına tepki göstererek, "Kontrollerin müsait bir yerde yapılması gerekiyor. Şimdi biz bu yolu işgal ediyoruz. Bize çok zorluk çıkarıyorlar. Çok kalabalık. Burası sızdırmazlık raporu için uygun değil. Yol kapanıyor. Bu kontrollerin uygun bir yere alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 11:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?