5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Lüks tuvaletin bahçesi odun yığınağı

Avrupa Birliği'nden sağlanan fon ile yaptırılan ancak foseptik çukuru olmadığı için kullanılamayan lüks umumi tuvaletin bahçesi odun yığınağı oldu.


Dünyanın ilk üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu kümbet evleriyle ünlü Harran'a gelen yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarını giderebilmesi için düşünülen ve Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlananarak 2006'da Avrupa Birliği'ne (AB) sunulan umumi tuvalet projesi; AB, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından alınan kararla hayata geçirildi.


42 bin euro'luk ödenekle ilçe merkezindeki inşaatı 3 ay içinde tamamlanan ve içerisinde bebek emzirme odası, makyaj odası, kliması bulunan lüks tuvalet, foseptik çukuru açılmadığı için 8 aydır kullanılamıyor. Camları kırılan ve bahçesinde bakımsızlıktan otlar yeşeren tuvaletin kapısına kilit vuruldu. Duvarına AB, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın logolarının bulunduğu bir tabela asılan tuvaletin yan bahçesine ise odunlar yığılmış durumda.


Projenin turizm açısından önemli olduğunu belirten Harranlılar ise sorunun bir an önce çözülmesini ve tuvaletin hizmete açılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 15:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?