4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Lütfiye'yi kim öldürdü?

ŞANLIURFA'DA CİNAYET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, 9 ay önce kuzenine kaçarak, evlenen 22 yaşındaki Lütfiye B., evinde başına tabancayla ateş edilerek öldürüldü. Polis şüpheli baba Ali B.'yi gözaltına alarak soruşturma başlattı. Töre cinayetine kurban gittiği tahmin edilen genç kadının hamile olduğu iddia edildi. Polis ailenin diğer fertlerini ifade için karakola götürdü.

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece Viranşehir merkeze bağlı Azadi Mahallesi Reyhan Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, inşaat işçisi 23 yaşındaki Şükrü B., ailesinden istemesine karşın kendisine verilmeyen amcasının kızı Lütfiye B. ile 9 ay önce kaçarak evlendi. Bir süre sonra da aile büyüklerinin araya girmesiyle genç kadının babasına 25 bin TL başlık parası verildi ve Şükrü- Lütfiye B. Çifti, Azadiye Mahallesi'ndeki bir eve yerleşti.

Şükrü B., bugün mesai bitimi eve geldiğinde eşi Lütfiye'yi yerde kanlar içinde yatarken buldu. Şükrü B.'nin çığlıkları üzerine eve koşan komşuları ve yakınları durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Lütfiye B.'nin kafa bölgesine isabet eden tek kurşunla yaşamını yitirdiğini belirledi. Aynı dakikalarda Baba Ali B. işlenen cinayetten şüpheli sıfatla gözaltına alınarak karakola götürüldü. Cinayete kurban giden Lütfiye B.'nin eşi Şükrü B. sinir krizi geçirdi. Cinayetin işlendiği eve gelen olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcı cinayetle ilgili olay yerinde inceleme yaptı.

Yapılan incelemelerin arından Lütfiye B.'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Viranşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu sırada genç kadının hamile olduğu da iddia edildi. Polis olayın töre cinayeti olabileceği ihtimalleri üzerinde dururken cinayetle ilgili çok kapsamlı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 12:36:02
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 20:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?