5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Maaş çilesi tarihe karıştı

Yaşlı ve özürlülerin bugünden itibaren aylıklarını PTT şubelerinden almaya başlamasıyla bilenen izdiham manzaralarının yerini düzenli maaş kuyrukları alırken, PTT tarafından yapılan düzenleme ile hak sahiplerinin maaşları adrese teslim ediliyor.

Başbakanlık tarafından 3 ayda bir yaşlı ve sakatlara verilen maaş ödemelerinin Ziraat Bankaları'ndan PTT şubelerine devredilmesiyle meydana gelen izdihamlar sona erdi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile aylık alan yaşlı ve özürlü vatandaşlar maaşlarını alabilmek için sabahın erken saatleri yerine düzenleme sayesinde doğum yılının son rakamlarına göre PTT şubelerinde sıraya girdi. Maaşlarını alabilmek için şubelere giden yaşlı ve özürlüler, oluşan uzun kuyrukların yerine düzenli sıralar oluşturdu. Adresin değişmesi ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemelerle meydana gelen yoğunluk ve izdihamın yerini, çilesiz maaş sıraları aldı. Ayrıca PTT tarafından düzenlenen adrese teslim sistemi ile Şanlıurfa'da görevlendirilen 17 motosikletli PTT memuru, 211 hak sahibinin maaşını evlerine teslim etti.

Şanlıurfa PTT Başmüdürü Ali Aybal, yaptığı açıklamada, 3 ayda bir ödenen yaşlılık ve sakatlık maaşlarının ödenmesi sırasında meydana gelen izdihamların sona erdiğini belirterek, "Yapılan düzenleme ile hak sahiplerinin maaş çilesi sona erdirildi. Hak sahiplerinin istekleri doğrultusunda maaşları adreslere teslim ediliyor. Müşteri istediği taktirde, bu ödemeleri şubelerin yanı sıra adreslere de yapabiliyoruz" dedi.

Aybal, bu ayki ödemelerin PTT şubelerinde ve adrese teslim yöntemi ile en hızlı şekilde yapıldığını ifade ederek, "PTT Genel Müdürlüğü'nün değişik hizmetlerle toplumumuzun refah düzeyini yükseltmeye çalıştığı herkesçe bilinmektedir. Kurumumuz yeniliklere yenilik katarak en son 2022 sayılı yasa kapsamında yapılmakta olan Başbakanlık ödemelerini Ziraat Bankası'ndan devralmış bulunmaktadır. Bu itibarla 2 Haziran'da başlamış olduğumuz ödemeler yönüyle Şanlıurfa PTT Baş Müdürlüğü olarak gerekli tedbirler zamanında alınmış ve herhangi bir izdihama meydan verilmemiştir. Bugün itibarıyla görevlendirdiğimiz 17 personelimiz öğleye kadar 211 hak sahibinin maaşını adreslerine başarılı bir şekilde teslim etmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 17:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?