7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Maaş çilesi

Şanlıurfa'da, 3 aylık yaşlılık maaşlarını alabilmek için sabahın erken saatlerinde sıraya giren yaşlılar saatlerce bekledi. 

Şanlıurfa Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi'nden 65 yaş üstü 3 aylık yaşlılık maaşları olan 225 ile 250 YTL'yi alabilmek için sabah saatlerinde sıraya giren yaşlılar, soğuktan tir tir titredi. Sıra kapabilmek için erkenden gelen yaşlılar, bankaya giderken yanlarında battaniyelerini de götürdü. 3 ayda bir ödenen yaşlılık maaşı için banka önündeki kuyruk çilesinden bezdiklerini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu işe bir çözüm bulmasını istedi. Henüz banka açılmadan uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı. Soğuktan üşüyenler battaniyeyle korunurken, bazı kadınlar ise sıra kapabilmek için gece yarısı geldiklerini ve sepetli motor üstünde sabahladıklarını söyledi. Sırada saatlerce bekleyen ve acıkan yaşlıların yardımına çevredeki esnaf ve vatandaşlar yetişti. Küçük bir çocuk fırından aldığı ekmeği dağıtırken, bazı vatandaşlar ise simit ve ekmek dağıttı. 

Şanlıurfa'da her 3 ayda bir 11 bin kişinin yaşlılık maaşı alacağını söyleyen yetkililer, bir günde 2 bin kişinin bir anda banka önüne gelmesiyle uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi. Yetkililer, maaş dağıtımının birkaç gün süreceğini ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 12:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?