4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Maça gelen taraftarlara evlerini açtılar

FİNAL MAÇI ÖNCESİ HALİL İBRAHİM SOFRALARI KURULDU

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçı öncesinde Şanlıurfa'ya gelen taraftarlar otellerde yer kalmaması sebebiyle Şanlıurfalı ailelerce misafir ediliyor.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonuyla, Şanlıurfa Belediyesi Beyaz Masasında kurulan Kupa Masasına müracaat eden ev sahipleri ve misafirler buluşmaya başladı. Şanlıurfalı aileler tarafından maç öncesi kente il dışından gelen taraftar Kupa Masası aracılığıyla misafir edilmeye başlandı. Bu kapsamda ev sahipleri ve misafirlerin buluştuğu evleri ve bu aracılığı sağlayan kupa masasını, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ziyaret etti.

Öncelikle Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarlarının kaldığı Leblebicioğlu Ailesinin evine giden Vali Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ev sahibi ve misafirlerle sohbet etti. Misafirlerin bir ihtiyacının olup olmadığını soran Vali Nuri Okutan daha sonra, Mehmet Rastgeldi'ye ait bekar evine geçerek burada Trabzonspor taraftarlarını dinledi.

Vali Nuri Okutan yaptığı açıklamada, kupa maçının Şanlıurfa'nın büyük bir coşkuyla karşıladığını ifade ederek, "Kupa maçının kentimizde oynanacak olmasının kesinleşmesiyle birlikte hemen kentin yöneticileriyle bir araya gelerek, maç öncesi ve sonrası hangi tedbirlerin alınacağı ve nelerin yapılabileceği yönünde fikir alışverişinde bulunduk. Ele aldığımız konulardan biri de konaklamayla ilgili sorunlardı. Hemen Belediyenin Beyaz Masasında bir kupa masası oluşturduk; önce talepler alındı. Yaklaşık olarak

Kupa Masasına Şanlıurfalı 2 bine yakın aile misafir almak üzere başvuru yaptı. Son aldığım bilgilere göre 300 aile de misafir olmak üzere başvurdu ama maç saati yaklaştıkça bu sayılar artarak devam ediyor. Biz de başkanımla birlikte misafirlerimizin kaldığı evleri geziyoruz. Onların bir ihtiyacı olup olmadığını kontrol ediyoruz. Onların ayrı ayrı şehirlerden gelip, burada iki takımın taraftarlarının misafirperver hemşerilerimizce kentimize ve kültürümüze yakışır bir şekilde ağırlanıyor olmalarını görmek bizim için büyük bir kıvançtır. Şanlıurfa kutsal ve mübarek bir şehir. Halil İbrahim Sofrası ve bereketinin yeşerdiği topraklardır burası. Ne mutlu burada bu geleneğin sürdürülmesini sağlayan insanlarımıza. Bu bakımdan evinde misafir ağırlayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, şehrimizde büyük iki kulübümüzün taraftarlarını ağırlıyor olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Evlerde misafir edilen taraftarlar, Halil İbrahim Sofralarının bereketinin tadına varıyor.

FİNAL MAÇI ÖNCESİ HALİL İBRAHİM SOFRALARI KURULDU
FİNAL MAÇI ÖNCESİ HALİL İBRAHİM SOFRALARI KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 09:42:04
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 18:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
idris IP: 65.49.14.xxx Tarih : 5.05.2010 15:01:01

misafir edindikleri için urfa halkına teşk ederim urfa bence turkiyenin en guzel ilcelerinden biri ve urfa bu macı hak ediyor umarım fb kazanır