30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Mağaracılara son uyarı

Şanlıurfa İl Hıfzısıhha Kurulu, mağarada hayvancılık yapanlara 60 gün içinde boşaltma süresi verdi. 1. derece SİT alanı içinde bulunan mağaraların boşaltılmasının halk sağlığı açısından önemli olduğu ifade edilerek, boşaltmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı vurgulandı.

Mart ayı toplantısı Vali Yardımcısı Cevdet Ertürkmen başkanlığında yapan İl Hıfzısıhha Kurulu, Şanlıurfa’da insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen problemleri görüştü.

Mağaralarda yapılan hayvancılık konusunun görüşüldüğü toplantıda hayvan sahiplerine ikinci kez 60 günlük süre verilmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Mülkiyeti Hazine’ye ait Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü sorumluluğunda bulanan 1. derece SİT alanı içerisinde kalan 300’ün üzerinde mağaralarda hayvan besiciliği yapılıyor. Bu durum, halk sağlığını olumsuz yönde etkilediğinden ilgili kurum tarafından mağaralardaki hayvanların çıkarılarak buralarda hayvan besiciliği yapılmaması için İl Hıfzısıhha Kurulu kararı alındı. Bu karar doğrultusunda hayvan besicilerine ilgili kurumca 60 günlük süre içerisinde tahliye edilmesi yönünde tebligat yapıldı. Buna rağmen buralarda hayvan besiciliğine devam edildiği gözlendi. Son olarak ilgili kurum tarafından bir defaya mahsus olmak üzere mağaralarda bulanan hayvanların çıkarılması için tekrar 60 günlük bir süre tanınmasına, bu süre zarfında da faaliyetlerine devam etmeleri halinde ilgili kurumca haklarında yasal işlemler yapılacağının ilgililere duyurulmasına karar verildi" denildi.

Hıfzısıhha Kurulu’nda ayrıca açıkta gıda satışının engellenmesi için tedbirler alınması istendi. İl Hıfzısıhha Kurulu, açıkta satılan gıdaların toplum sağlığı açısından önemli bir risk oluşturduğu gerekçesiyle ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi belli olmayan gıdaların müsadere edilmesi, zabıta ekiplerinin açıkta satış yapanlar hakkında yasal işlem yapmasına karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 16:56:33
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 17:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?