5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mağaralar boşaltılıyor

ŞANLIURFA'DA TEHLİKE ARZ EDEN MAĞARALAR BOŞALTILIYOR

Şanlıurfa'nın Topdağı Mahallesi'nde ahır olarak kullanılan bir mağarada geçtiğimiz günlerde meydana gelen göçük sonrasında harekete geçen Şanlıurfa Belediyesi, bölgede tehlike arz eden mağaraların boşaltılmasına karar verdi.

Şanlıurfa Belediyesi'nin öncülüğünde uzman kişilerden oluşturulan komisyon bölgede tehlike arz eden özellikle hayvancılığın yapıldığı mağaraların bir an önce boşaltılması için çalışma başlattı. Boşaltılan mağaraların daha sonraki aşamada turizme kazandırılması planlanıyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında Topdağı ve çevresinde göçme tehlikesi arz eden 3 adet mağaranın mühürlendiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin İzol, çalışmaların titizlikle devam edeceğini, tehlike arz eden mağaraların birer birer boşaltılacağını ve ardından turizme kazandırılacağını söyledi.

Şanlıurfa'da hayvan barınağı olarak kullanılan tarihi mağaraların, teker teker restore edilerek turizme kazandırılması gerektiğini vurgulayan İzol, "Bu konuda Şanlıurfa Belediyesi olarak üzerimize düşen neyse biz yapmaya hazırız. Kentte restore edilmeyi bekleyen 440 adet mağara bulunuyor. Hayvan barınağı olarak kullanılan Balıklıgöl ve Topdağı mevkiindeki mağaraların, turizme kazandırılması amacıyla hayata geçirilen "Mağara Turizmi Projesi" kapsamında bugüne kadar 2 mağara restore edilerek kafeteryaya

dönüştürüldü. Bu durum kente gelen yerli ve yabancı turistlerinde ilgi odağı oldu" dedi.

Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) 2. Başkanı Abdullah Şıldır ise geçtiğimiz günlerde meydana gelen göçüğün doğal bir afet olduğunu hatırlatarak bu tür olayın bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Mağarada hayvancılık yapılmasını tamamen "İlkel" olarak nitelendiren Abdullah Şıldır, "Hayvanclığın ilkel metotlarla mağaralarda yapılması hem insan hayatını tehlikeye sokmakta hem de yetiştirilen hayvanların gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu olumsuzluğun ortadan kaldırılması için Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Derneği olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Besi OSB Projesi için Şanlıurfa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve üyeleriyle güç birliğindeyiz. Proje

alanının tapuları OSB adına tescil edildi İmar planları yapıldı ve onaylandı. Parselasyon aşamasına geçilmek üzere sona gelindi. Sayın Valimiz Nuri Okutan, Belediye Başkanımız Fakıbaba bize gereken desteği veriyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğünden gelecek olan yazı sonucunda parselasyon çalışmalarımız da tamamlanmış olacak" dedi.

Besi OSB Projesinin bir an önce tamamlanmasını arzuladıklarını belirten Şıldır, "İlkel metotlarla yapılan hayvancılık işini modern tekniklerle yaparak hem insan hayatını tehlikeye sokmadan hem de hayvancılığı daha sağlıklı bir şekilde en üst düzeye ulaştırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA'DA TEHLİKE ARZ EDEN MAĞARALAR BOŞALTILIYOR
ŞANLIURFA'DA TEHLİKE ARZ EDEN MAĞARALAR BOŞALTILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 11:46:04
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 21:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?