5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mağdurları, mayınlı arazileri istiyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ve Suruç ilçesinden 37 mayın mağduru vatandaş, mağduriyetlerinin giderilmesi ve bazı sosyal hakların tanınması hususunda, TBMM'de milletvekilleriyle görüştü.

Mecliste DTP ve CHP'nin gurup toplantılarına katılan mayın mağdurları sorunlarını dile getirdiler. Mayın mağdurları, her iki partinin gurup toplantısında, özellikle mayınlı arazilerinin temizlenmesi hususunun TBMM'de görüşüldüğü bu günlerde mayın mağdurlarının da unutulmaması gerektiğini ifade ettiler. Ankara basının da ilgiyle izlediği mayın mağdurları, bir nebzede olsa seslerini duyurmanın sevincini yaşadılar.

Suriye sınırındaki mayınlar nedeniyle ayaklarını, ellerini ve gözlerini kaybedip sakat kalan bir grup vatandaş, milletvekilleriyle görüşerek sorunlarını birebir anlatma fırsatı buldular. Şanlıurfa Milletvekillerinden Yahya Akman ve bayan milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz'un özellikle ilgilendiği mayın mağdurları, her iki milletvekiline "bizleri de unutmayın" çağrısında bulundular.

Her iki milletvekili de, mayın mağdurlarına imkanlar nispetinde kendilerine yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Her iki milletvekili, mayın mağdurları ile ilgili daha önceki yıllarda hiçbir çalışmanın olmaması, sayılarının kaç olduğu ve bu sorunla ilgili bir veri tabanın olmamasının bir şansızlık olduğunu ifade etti. Bu çalışmanın sağlıklı olarak yürüyebilmesi için veri tabanına ihtiyaç olduğunu belirten vekiller, mayın mağdurlarına yardımcı olacaklarını söyledi.

TBMM temaslarında mağduriyetlerini gündeme getirip basına açıklaması yapan Şeyho Özer, mayın mağdurlarının da fark edilip durumları ile ilgilenilmesi gerektiğini ifade etti. Özer, "Bu davada on binlerce mayın mağduru insan var. Ben şahsım olarak 1970 yılında ayağımı ve gözümü kaybettim. Ben koyun güderken mayına bastım ve patladı. Kimse bize, ne oldunuz, ne yediniz demedi. Halimiz ne olacak? Bizim büyüklerimiz bu sorunu çözebilir. Duyduğumuza göre mayın tarlalarını ihaleye verecekler, biz de mayın tarlalarının mağduruyuz. Bizim ne hakkımız varsa versinler. On binlerce insan mağdur oldu" diye konuştu.

Mayın mağdurlarının sorunlarının Ankara'ya taşınması hususunda, mayınsız bir Türkiye girişimi koordinatörü Muteber Öğreten ve Diyarbakır TMMOB şubesi sponsor oldu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:16:20
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?