7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Magnezyumun faydaları

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Doç. Dr. Recep Demirbağ, insan vücudu için hayati önem taşıyan 11 mineralden biri olan ve enerji gerektiren tüm metabolik olayların yürütülmesinde başrolü oynayan magnezyumun eksikliğinin birçok hastalığa davetiye çıkardığı söyledi. 

Demirbağ, magnezyum ihtiyacının özellikle hamile kadınlar ve emziren annelerde iki katına çıktığını belirtti. Bu eksikliğin yüksek seviyeye çıkmasının ölümle dahi sonuçlanabileceğini kaydeden Demirbağ, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde her geçen gün daha düşük seviyelerde magnezyum eksikliği görülüyor. Günlük hayatta, şikayet edilen birçok rahatsızlık ve birbirinden farklı pek çok hastalık vücutta magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Doğal yollarla bu eksikliği gidermek gün geçtikçe zorlaşıyor. Vücudun gereken magnezyumu günlük besin ve içilen suyla karşılaması gerekirken, tarımda hormon kullanımının yaygınlaşması, fast food tarzı beslenme alışkanlığı ve içme suyu olarak sert suların tercih edilmemesi alınan magnezyum miktarının gün geçtikçe azalmasına yol açıyor. Günlük bir kişinin 300 mg magnezyum tüketmesi gerekmektedir" dedi. 

Vücudun kendisi bu minerali üretmediği için magnezyumun besinler yoluyla alınması gerektiğini aktaran Demirbağ, "Magnezyum özellikle strese ve migrene karşı etkilidir ve kalbi korur. Astım ve alerjik nezleyi hafifletir. Ayrıca cildi düzgünleştirir, saçı güzelleştirir, tırnakları kuvvetlendirir. 300 enzimi çalıştırarak, metabolizmayı etkilemiş olur. Magnezyum içeren yiyecekler doğada yaygın olarak bulunur. Deniz suyu, kaynak sular ve tüm yeşil bitkilerde magnezyum vardır. Magnezyum eksikliği kalp krizi ve inmeye sebep olabilecek metabolik hastalıklara neden olabilir. Magnezyumun vücutta azalması halinde kalp krizlerine neden olabilecek kalp ritim bozuklukları ortaya çıkabilir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 13:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ensar sevim IP: 88.254.55.xxx Tarih : 25.11.2007 19:58:44

bu konularda halkı bilinçlendirmek amaçlı kurduğunuz siteler çok iyi sizi tebrik ediyorum...