5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mahalleleri çöplüğe çevirdiler

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde mahalle aralarına rastgele atılan çöpler çevre kirliliğine neden olduğu gibi mahalle sakinlerine de rahatsızlık verdiği ifade edildi.

Mahalle sakinleri, duyarsız bazı vatandaşların çöpleri rastgele atmaları sonucu çevreyi kirlettikleri ve bu çöplerin kendilerine rahatsızlık verdiğini ifade ettiler. Mahalle sakinleri, atılan çöplerin ilçeye yakışmadığını ve herkesin çöp konusunda duyarlı olmasını istediler.

Mahalle sakinleri, çevre temizliği ve çöp konusunda herkesin duyarlı olması, ilçenin temizliğine katkı sağlayıp, kötü ve çirkin görüntüye sebebiyet vermemesini isteyerek duruma tepki gösterdiler.

Mahalle aralarına atılan çöplerin ve poşetlerin çevreyi kirlettiği ve ilçeye kötü bir görüntü verdiğini belirten belediye yetkilileri ise, çöp konusunda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ifade ettiler. Yetkililer, çöp kutularına konmayan çöplerin rüzgarın etkisi ile etrafa dağıldığı ve kötü görüntü verdiğini söylediler.

Herkesin çöplerini kapısının önüne bırakması gerektiğini, zaten temizlik işçilerinin çöpleri toplamak için hem gece hem de sabahın erken saatlerinde çöpleri aldıklarını ifade eden yetkililer, ilçeyi ve oturdukları yerin temiz olması için herkesin duyarlılık göstererek katkıda bulunmasını istediler.

Herkesin çevre temizlik bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 13:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?