5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mahkeme sanayi taşınacak dedi

Şanlıurfa kent merkezinde faaliyette bulunan ve büyük ölçüde trafik yoğunluğu, gürültü ile çevre kirliliğine neden olan Küçük Sanayi Sitesinin, Evren Sanayi Sitesine taşınmasının önündeki tüm engeller kalktı.

Şanlıurfa Belediyesi'nin almış olduğu meclis kararına rağmen her platformda taşınmama konusunda ısrarlarını sürdüren bazı sanayi esnafının "Yürütmeyi Durdurma" girişimi, Şanlıurfa İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.
İdare Mahkemesi'nin "ret" kararının ardından taşınmamaları için herhangi bir haklılıkları bulunmayan esnafa, bu sürecin ardından taşınmaları konusunda kesinlikle bir imtiyaz tanınmayacak. Hatta karara uymayan esnafa ise ağır para cezaları ve tutuklama kararı çıkacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, küçük sanayi sitesinin taşınma işleminin 5393 sayılı belediye kanununa göre yasal bir işlem olduğuna dikkat çekerek, sanayinin taşınması konusundaki tüm engellerin ortadan kalktığını, bu karara tüm esnafların en kısa sürede uyması gerektiğini vurguladı. Yücetepe, "Karara uymayan birkaç esnafımız var. Bunlarda zannedersem bu kararın ardından en kısa sürede taşınma işlemini hızlandırırlar. Aksi takdirde Bölge İdare
Mahkemesinin almış olduğu karara karşı gelmiş olacaklar. Bu da yasal anlamda bir suçtur. Esnafımızın bu konuda gereksiz ısrarlarını bir an önce bitirmesini ve taşınmasını bekliyoruz" dedi.
Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nin almış olduğu kararda şu cümlelere yer verildi:
"Şehir merkezinde faaliyet gösteren sitenin yerleşim alanı dışında bulunan Evren Sanayi Sitesine taşınmasına ilişkin 03.08.2004 tarih ve 1176 sayılı işlemin, 5393sayılı Belediye Kanunu, Çevre ve Orman Bakanlığı Mahalli Çevre Kuralları Çalışma Usulleri ve Esasları Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, 3194 sayılı İmar Kanunu, Çevre Sağlığı, Şehircilik İlkeleri ve Esasları ile kamu yararı açısından hukuka aykırı olduğu görüşüne yer verildiği anlaşıldığından dava konusu işlemde hukuka aykırılık
görülmemiştir. Açıklanan nedenlerle davanın reddine oy birliği ile karar verilmiştir."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?