4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Mahmut Nedim Konağı Müze olacak

İL GENEL MECLİSİ, MAHMUT NEDİM KONAĞI'NIN MÜZE YAPILMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Şanlıurfa İl Genel Meclisi 2009, yılında onarımı bitirilen Mahmut Nedim Konağı'na işlev kazandırmak için harekete geçti.

Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül tarafından, Mahmut Nedim Konağı Turizm ve Kültür Komisyonuna havale edilmişti.

Meclisi Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül, İl Genel Meclisi'nin 05 Mart 2010 tarih ve 87 sayılı kararı gereğince Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez Atatürk Mahallesi Mahmut Nedim Konağının incelenmesi gerektiğini belirtti.

Beyazgül, "Harran Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Şanlıurfa Müzik Korosu ile görüşmeler yapıldı. Bu yerde yapılan incelemede tahsis edilmesi uygun görülmüştür. Konağın ikinci katının Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi Teşhir Salonu olarak kullanılması, konağın alt katının halen boş ve atıl durumda olduğundan Şanlıurfa Türk Halk Müziği Korosu Müdürlüğüne yapılacak protokol hükümleri dahilinde tahsisinin yapılması, konağın orta avlusunun Şanlıurfa'da yaşamış sanatçılara ait Müzik Müzesi olarak tahsisinin yapılması, konağın dış kısmında bulunan avlunun da Mutfak Müzesi olarak kullanılmasını yüce Meclisin bilgi ve takdirlerine bıraktık. Şanlıurfa'mızda halkımızın kültürel aktivitelerini yerine getirebilecek nezih ortamların daha işlevsel hale getirilmesi için çalışmalar devam edecektir. Özellikle Mahmut Nedim Konağına Özel İdare tarafından önemli miktarda kaynak aktarımı yapılarak onarıldı. Fakat Mahmut Nedim Konağının tam manasıyla faydalanacağı bir fonksiyona kavuşmadı. Bu alanlarda Özel İdaremize bu yerlerin tabii ve tarihi dokusunu bozmayacak bir çalışmanın yapılması için yetkililer nezdinde girişimlerde bulunacağız" dedi.

İL GENEL MECLİSİ, MAHMUT NEDİM KONAĞI'NIN MÜZE YAPILMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ
İL GENEL MECLİSİ, MAHMUT NEDİM KONAĞI'NIN MÜZE YAPILMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:40:02
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 23:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?