30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Mahmut Yıldız suskunluğunu bozdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Saymanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, kongreyle ilgili suskunluğunu bozarak, "Benim listemle seçilen insanların yaptıkları uygun olmadı" diye konuştu.

CHP Kurultayı’nda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le birlikte hareket eden ve yaptıklarından dolayı Disiplin Kurulu’na sevk edilen Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz ile ilgili ilk kez konuşan CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız, "Urfa listesini ben yaptım. Benim listemden bir milletvekilinin yaptıklarının sorumluluğunu ben yaşıyorum" dedi.

Politikanın bir günlük olmadığını, uzun bir maraton sonunu düşünmek gerektiğini ifade eden Yıldız, "Yarın seçim olmayacağını kim bilir. Bir yıl sonra bile seçim olabilir. Politikada ne olacağı hiçbir zaman belli değildir. Tabii gönül isterdi ki belli bir konuma gelmiş, Urfa’dan çıkmış bir arkadaşımıza genel başkana rağmen onun olduğu listeyi desteklemeleri ve onunla beraber olmalarını isterdim. Yaptıkları yanlış bir olay. Bu konudaki tutum ve davranışlarını çözemedim. Neye hizmet ettiklerini bilmiyorum. Benim listemden bir milletvekilinin kurultay salonunda tasvip edilmeyen ve milletvekiline yakışmayan bir davranış sergilemelerinin sorumluluğunu ben yaşıyorum. Bana bunları siz getirdiniz diyorlar. Benimle milletvekili olmuşlardır. Laik oldukları için yazdım. Seçilmeleri için birinci sıra olduğum halde onlardan çok daha fazla emek verdim. Tabi bütün bunları partinin başarısı için yaptım. Listemde kim olursa olsun başarılı olması benim görevimdir. Bundan sonra da yapacağım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 16:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?