4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Malezya'dan 5 bin dolar

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNE MALEZYA'DAN PARA YARDIMI

31 Mayıs 2009 tarihinde Gazze'ye Özgürlük Filosuna yönelik İsrail'in saldırısı neticesinde şehit olan dokuz Türk vatandaşın yakınlarına Malezya Başbakanının eşi Datin Seri Rosmah Mansor tarafından mektup ve 5'er bin dolar yardım çeki gönderildi.

Yardım çekleri Kuala Lumpur Büyükelçiliği'nden alınarak saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına gönderildi. Saldırıda şehit olan vatandaşlardan biri de Adıyamanlı Fahri Yıldız'dı. Yıldız'ın Eskin köyünde oturan kardeşi Habip Yıldız'a 5 bin dolarlık yardım çeki Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan tarafından verildi. Vali Nuri Okutan yaptığı konuşmada, "Bu yardım çekini şehit Fahri Yıldız adına size takdim ediyorum. Ayrıca hanımefendiye sizlerin ve Şanlıurfalıların adına teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

Çeki teslim alan kardeşi Habip Yıldız ise, "Bugün sayın valimiz Nuri Okutan, Malezya Devlet Başkanının eşi tarafından gönderilen çeki bizlere teslim etti. Büyük incelik yapmışlar. Biz bu yardımı ailesinin isteğine üzerine hayır kurumlarında değerlendireceğiz. Bu yardımı ağabeyimizin yaptırdığı camiye hibe edeceğiz" diye konuştu.

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNE MALEZYA'DAN PARA YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:46:04
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 10:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?