5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mazlum-Der AKP binasında

Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi üyesi bir grubun, AK Parti İl Binası'ndaki oturma eylemi devam ediyor.

Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi'nden çoğunluğu bayan ve çocuklardan oluşan yaklaşık 30 kişinin, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'ndaki eylemleri devam ediyor. Dernek üyeleri parti yetkililerine kapıyı açtı, ancak oturma eylemleri devam ediyor. Kadınlı çocuklu kendilerini il binasına kilitleyen Mazlum-Der üyeleri, AK Parti yetkililerinin uğraşlarına karşılık kapıyı açtı.

Eylem yapan dernek üyeleri adına açıklama yapan Mazlum-Der üyesi avukat Şehmus Ülek, amaçlarının Türkiye'nin İsrail ile tüm ilişkilerini kesmesi olduğunu ve hükümete mesajlarını iletmek için böyle bir eylem yapma kararı aldıklarını belirterek, "Malum-Der üyeleri olarak, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma tepki göstermek için AK Parti İl Binası'nda eylem yapma kararı aldık. Taleplerimizi buradan Başbakan'a, hükümete iletmek üzere geldik. Biz, Türkiye halkının hemen hemen hepsinin ortak
beklentisi olan, talebi olan; Siyonist İsrail rejimi ile tüm ilişkilerin kesilmesini istiyoruz. Türkiye halkının talebi de bu doğrultudadır, iradesi de bu doğrultudadır. Türkiye'yi yöneten hükümetin de halkın iradesi doğrultusunda karar almasını, halkın bu talebi doğrultusunda İsrail'le tüm ilişkilerini kesmesini istiyoruz. İlişkiler kesilene kadar da burada eylemimize devam ediyoruz, devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin İsrail ile ilişkileri kesilene kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydeden Ülek, "Bizim burada herhangi bir partinin faaliyetlerini engelleme ve onlara zarar verme niyetimiz yok. Tamamı ile İsrail'le ilişkilerin kesilmesi için hükümete mesajımızı iletmek üzere buradayız" diye konuştu.
Eylemlerine odada oturarak devam eden dernek üyelerine AK Parti yetkilileri tarafından çay ikram edildi. AK Partili yetkililer tarafından ikna edilmeye çalışılan grup, eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
Olası bir durum için AK Parti İl Binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, çevrede polis bekletiliyor.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 17:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?