5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

MAZLUMDER'den makale yarışması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) 10 Aralık 'Dünya İnsan Hakları Günü' etkinliği olarak "Ödüllü Makale Yarışması" düzenledi.


Mazlumder Şanlıurfa Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Tarihte İnsan Hakları Uygulamaları ve Günümüz Sorunlarına Etkileri" konulu makale yarışması düzenledikleri bildirildi. Amaçlarının "İnsan hakları mücadelesinin tarihi seyri araştırılarak, günümüz meseleleri ile karşılaştırmalı değerlendirilmesi, insan hakları bilincini toplumda yaygınlaştırmak, insan hakları araştırmalarını teşvik, insan haklarının tarihi alt yapısı hakkında çalışmalar yapılması, günümüz sorunlarına bakış açılarının tespiti ve çözümüne ilişkin öneriler alınması'' olduğu belirtiliyor.
Mazlumder yetkilileri, makale yarışmasına katılacakların; makalelerin en fazla 3 sayfa ve 12 punto ile yazılan metinler şeklinde hazırlanacağını belirtti. Yarışmaya gönderilen makalelerin belirlenecek heyetçe değerlendirilmesi sonucu, birinci olan kişiye 2 bin YTL, ikinci olan kişiye bin YTL ve üçüncü olan kişiye 500 YTL ödül verileceği kaydedildi. 5 Haziran-15 Eylül 2008 arasında makalelerin e-mail ya da posta yoluyla Mazlumder'e gönderilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, makalelerin 01 Eylül-01 Aralık arası değerlendirilerek 10 Aralık 2008 tarihinde yarışma sonucunun kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 18:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?