5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mazlumder'den ulusal yas önerisi

Mazlumder Şanlıurfa Şubesi Başkan Yardımcısı Songül Pala, Şube yöneticilerinin ve üyelerinin de katılımıyla şube binasında düzenlenen basın açıklamasıyla, Mazlumder Genel Merkezi tarafından başlatılan ve tüm şubelerin ortak açıkladığı "Gazze için Ulusal Yas İlan Edilsin" çağrısını yaptı.

Mazlumder Şanlıurfa Şubesi Başkan Yardımcısı Songül Pala yaptığı yazılı açıklamada, "1948'den beri mazlum Filistin halkına uyguladığı zulümleri saymak neredeyse imkânsız hale gelmiş olan Siyonist İsrail rejimi saldırılarını devam ettirmekte ısrarlı görünüyor. Artık vicdanların kabul edemeyeceği bir seviyeye gelen bu zalimane saldırılar, Filistin halkının yarısını katletti. Saldırı bütün bir Gazze ahalisini sarstı. Herhangi bir şekilde etkilenmeyen kalmadı. Çünkü Gazze küçük bir bölge ve sürekli yoğun saldırı altında. Bu şartlarda dünyadaki insanların her türlü yardım ve desteğine ihtiyaçları var.Çıkarları için İsrail'in Uluslar arası sözleşmeleri çiğneyerek, kimyasal silah kullanmasına ve sivilleri katletmesine sessiz kalan dünya liderleri, büyük bir ilkesizlik ve duyarsızlık örneği göstermektedir. Ortadoğu'da halkı tiranlıkla yönetmeye alışmış, Siyonistlerle işbirliğine girişmiş devletlerin liderleri bu sorunu çözmüyor ya da çözmek istemiyor. Aralarında Filistin'in geleceği olan çocuklarında bulunduğu 550'den fazla ölü, yaklaşık 3 bin yaralı bırakan ve hala devam eden vahşi saldırıları, bizim vicdanlarımız artık kaldırmıyor. Siyonist İsrail hava saldırısının yanı sıra kara ve deniz harekatına başlayarak korkunç bir katliama imza atıyor. Bu nedenle askeri, ekonomik ve stratejik alanlarda iş birliği yapan ülkeler derhal bu ilişkileri kesmeleri, yaptıkları antlaşmaları hemen bozmaları ve karşılıklı olarak elçilerini geri çekmeleri gerekmektedir. Bütün bunların yapılması yapılabilmesi için yöneticilerimizi harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.
Mazlumder olarak başta hükümete ve tüm kamuoyuna çağrıda bulunarak İsrail'e karşı her türlü yaptırımın yanı sıra mazlum Filistin halkının yanında olduklarını belirten Pala, "Acılarını paylaştığımızı, siyonist zulme sessiz kalmadığımızı göstermek için en kısa zamanda ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz. İsrail'e karşı belki de daha etkili tepkilerin ilk somut adımı olabilecek ulusal yasın halkın duygularına ve öfkesine tercüman olacağına inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yetkililerinden '7 Ocak Çarşamba günü Gazze'de öldürülen masum insanlar için ulusal yas' ilan edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?