5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Meclis açıldı

Şanlıurfa Belediye Meclisi 2009 yılının ilk toplantısı bugün yapıldı.
2009 yılının ilk meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısını gerçekleştirmek amacıyla bir araya gelen Şanlıurfa Belediye Meclisi, gündem maddelerine geçmeden önce meclise sunulan bazı soru önergelerine yanıt aradı. Meclise sunulan soru önergeleri arasında en ilginç olan önerge ise, AK Partili Belediye Meclis Üyesi İ.Halil Eğitmen, Necip Özbek, Numan Kadakçı, Nusret Urmak ve Ali Yılmaz'ın sunduğu 'Filistin'e Destek' önergesi oldu. Meclise sunulan önergede, "İnsanlık ayıbı olarak nitelendirilen ve Filistin'de yüzlerce insanın ölümüne neden olan İsrail'in hava ve kara saldırılarını protesto etmek amacıyla bir dakikalık saygı duruşunda bulunma" talebiydi. Önergenin Belediye Meclis Başkanı Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından onaylanması üzerine 30'u AK Partili, 5'i DTP'li, 2'si SHP'li toplam 37 belediye meclis üyesi "Filistin'e Destek" amacıyla bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından kısa bir açıklama yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Filistin'de yaşanan saldırıları, günahsız sivillerin hayatını kaybetmesini nefretle kınadıklarını kaydetti.

Şanlıurfa Belediye Meclisi belirlenen gündem maddeleri kapsamında; encümene 1 adet üye seçimi, denetim komisyonunun belirlenmesi, bir adet hibe aracın kabul edilmesi, imar komisyonuna havale edilecek dosyalar ve imar komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

Belediyeye teklif edilen 1 adet kamyonetin hibe olarak kabul edilmesi, imar komisyonuna havale edilecek dosyalar ve imar komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından Şanlıurfa Belediye Meclisi Ocak ayı Toplantısı sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 18:53:44
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 00:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?