5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mehmetçik Dershanesi eğitime başladı

Mehmetçik Dershanesi, bugün törenle eğitime başladı. ÖSS'ye kadar açık olacak dershanenin geçen yılki başarı oranı ise yüzde 100 olarak açıklandı.

20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Mehmetçik Dershanesi'nin açılışı için Atatürk Lisesi'nde tören yapıldı. 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, üniversiteyi kazanmanın artık yarış haline geldiğini belirterek, "Mehmetçik Dershanesi, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında okumaya istekli, başarılı ancak kurs imkanı olmayan öğrencilerimizi üniversiteye hazırlamak maksadıyla Şanlıurfa Atatürk Lisesi'nde bugün açılmıştır. Mehmetçik Dershanesi'ne 211 öğrenci kayıt yaptırmıştır. İstekli öğrencilerin kayıt işlemlerine devam edilecektir. Dershanede vatani görevini yapan 18 dönem erbaş öğretmenlik yapacaktır. Dershane 8 ay süreyle hizmet verecek ve günde 8 saat ders yapılacaktır" dedi.

20. Zırhlı Tugay Komutanı Taci Kurul, geçmiş yıllarda başarılı olduklarını belirterek, "2007 yılında, ÖSS sınavına 150 öğrencimiz katılmıştır. Bu öğrencilerden 149'u 185 puan ve üzeri almıştır. Yaptıkları tercihler neticesinde 36 öğrenci bir yüksek öğrenim kurumuna yerleştirilmiştir. 2008 yılında, ÖSS sınavına giren 110 öğrenciden tamamı 160 puan barajını geçerek yüzde 100 başarı elde etmiştir. İlk yerleştirme sonucuna göre, 46 öğrenci bir üst öğretim kurumuna yerleştirilmiştir. Bunlardan 30 öğrenci
lisans programına, 6 öğrenci ön lisans programına, 10 öğrenci ise açık öğretim programına yerleştirilmiştir. Bu yıl hedefimiz çıtayı daha yükseltmek, kursa katılan öğrencilerimizin çoğunu bir üst öğrenim kurumuna yerleştirmektir. Bu da öncelikle öğrencilerimizin inancı, azim ve gayreti ile öğretmenlerimizin üstün performansı sayesinde gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Tören sonrası ilk dersini yapan Mehmetçik Dershanesi'nin sınıflarını gezen Vali Yardımcısı Abdulmutalip Akdemir, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, öğrencilerle sohbet etti.

Atatürk Lisesi'nde hafta sonu hizmet verecek olan Mehmetçik Dershanesi'nde İkmal Asteğmen Emral Kılıç tarafından verilen ilk derse; Vali Yardımcısı Abdulmutalip Akdemir, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da iştirak etti.

Dershaneye giden öğrencilerden Mustafa Demir ise, "Komutanların bize sağladığı imkanlar için teşekkür ediyorum. En iyi şekilde ÖSS'ye hazırlanacağım, onların emeğini boşa çıkarmak istemiyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 13:55:47
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 14:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?