3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Mehmet'in yaşam savaşı

MEHMET'İN ACI DRAMI

Şanlıurfa'da 22 yaşındaki Mehmet Şükrü Şeker, doğuştan yakalandığı amansız bir hastalık olan anhidrotik ektodermal displazi, "ter bezi" hastalığına karşı yaşam mücadelesi veriyor.

Şanlıurfa'nın Yeni Yol Mahallesi'nde ikamet eden 22 yaşındaki Mehmet Şükrü Şeker, doğuştan yakalandığı "ter bezi" hastalığına karşı yaşam mücadelesi veriyor. Tıp araştırmalarına göre milyonda bir rastlanan anhidrotik ektodermal displazi "ter bezi" hastalığına doktorlar bile çare bulamazken, Mehmet, gününü suyun altında geçirerek, hayata tutunmaya çalışıyor. Şanlıurfa'da hava sıcaklığının da 50 dereceye varması ile hayat, Mehmet için daha da zorlaşıyor. Gündüzleri sıcak olmasından dolayı dışarı çıkamayan Mehmet, evin avlusunda üzerine su dökerek sıvı almaya çalışırken, ev içerisinde ise klimanın altında kalarak serinlemeye çalışıyor. Doğduğundan beri hastane hastane dolaşan Mehmet, yakalandığı amansız hastalığına bir çare bulunmasını istiyor.

Hastalığı yüzünden zor günler geçirdiğini dile getiren Mehmet, "Hastalığım ter bezimin olmaması. Bu yüzden sıcaklarda dolaşamıyorum. Sıcak havada bir saat dışarıda gezdiğim zaman beyin kanaması bile geçirebilirim. Bu yüzden sıcak havalarda dışarıya çıkmıyorum. Dışarıya akşam saatlerinde çıkıyorum oda üstümü komple ıslatarak çıkıyorum. Islatmadığım zamanlarda baygınlık geçiriyorum. Hastalığım için hastaneye gittim doktorlar tedavisinin olmadığını söylerdiler. Bende mecbur kendi başımın çaresine bakıyorum. Su olmazsa yaşayamam. Hastalığıma bir çare bulunmasını istiyorum. Yaşım artık 22, babam bugün var yarın yok, Dişlerim bile yok protezdir, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza yalvarıyorum. Bana yardım etmelerini ve el uzatmalarını istiyorum" dedi.

Doğduğu günden itibaren rahatsız olmasından dolayı hastane hastane dolaştıklarını ifade eden üzüntülü baba Müslüm Şeker ise, "Çocuğumun hastalığına 9 yaşında iken teşhis konuldu. Tabi bu hastalığın ne olduğunu da bilmiyoruz. Sonradan öğrendiğimiz kadarı ile ter bezi yoktur. Doğduğu günden bu yana sürekli su, klima önünde ve betonda yatarak yaşıyor. Şuana kadar herhangi bir iş yapmamıştır. Hastalığı için doktorlara müracaat ettik tıpta tedavisi olmadığını söylediler. Dışarıya çıktığında 15 dakikadan uzun bir süre kaldığı zaman baygınlık geçiriyor. Cumhurbaşkanı, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığımızdan yardım istiyoruz. Ben bugün varım yarın yokum. Onun için yetkililerden yardım istiyorum oğlumun geleceği için" diye konuştu.

MEHMET'İN ACI DRAMI
MEHMET'İN ACI DRAMI
MEHMET'İN ACI DRAMI
MEHMET'İN ACI DRAMI
MEHMET'İN ACI DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 11:51:03
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 12:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat çiftçi IP: 78.186.7.xxx Tarih : 31.07.2010 14:58:38

teyze oglu senin kadar bende senin durumuna zülüyorum  allahtan umut kesilmez inşallah bulursun bi çaresini daima arkandayım ben unutma bunu teyze oglun nihat çiftçi