5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

MEKSA'da sınav heyecanı

ŞANLIURFA MEKSA'DA HASTA BAKICILIĞI EĞİTİMİ SINAVI YAPILDI

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Şanlıurfa Şubesi'nde açılan 'Hasta Bakıcılığı Eğitimi' kursunun sınavı yapıldı.

MEKSA-ŞUTSO-ŞESOB Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından organize edilen projede 16 kursiyer toplam 19 hafta ders ve staj eğitimi gördükten sonra kurs bitirme sınavına tabi tutuldu. Şanlıurfa'da 'Hasta Bakıcılığı Eğitimi' meslek dalında nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve bu alanda eğitim alacak olan işsiz gençlerin istihdam edilmeleri için İŞ-KUR'a kayıtlı işsiz gençlere yönelik istihdam garantili meslek edindirme kurslarından biri olan Hasta Bakıcılığı Eğitimi yapılan sınav ile son buldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Didem Demirkol, "İlimizde işgücü piyasasının talep ettiği vasıflı eleman ihtiyacının karşılanması ve işsiz gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile işsiz gençlere yönelik düzenlenen Meslek Eğitimleri kapsamında eğitim merkezimizde, 11 Mayıs 2009-23 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenlemiş olduğumuz Yaşlı ve Hasta Bakıcılığı eğitimi 12 Ekim 2009 tarihinde son bulmuştur. Bu

eğitimden 18-40 yaş arası en az ilköğretim mezunu toplam 16 kursiyer yararlanmıştır. Eğitim süresi işyerlerinde uygulamalı eğitim (staj) dahil olmak üzere toplam 780 saat olarak uygulanmıştır. Bu eğitim sonrasında kursiyerler mesleki bilgi ve becerilerini artırmışlardır. Aldıkları bu eğitim sonucunda komisyon eşliğinde toplam 16 kursiyere yönelik bitirme sınavı düzenlenmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 17:40:05
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?