5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

MEKSA'dan 3 kurs

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakfı Şanlıurfa Şubesi tarafından yürütülen Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında işsiz gençlere yönelik 3 farklı kurs açıldığı bildirildi.

GAP Eylem Planı kapsamında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Programı tarafından finanse edilen ve Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda, MEKSA tarafından işgücü piyasasının talep ettiği vasıflı eleman ihtiyacının karşılanması ve işsiz gençlerin istihdam edilmelerinin sağlanması amacıyla Yönetici Sekreterlik, Büro Elemanlığı ve Doğalgaz Tesisatçılığı kursları başladı.
Açılan kurslarla ilgili bilgi veren Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Didem Demirkol, Şanlıurfa MEKSA'da 3 farklı kursun başladığını belirterek, "3 farklı meslek dalında açılan eğitimlerin her birinin eğitim programı, süreleri ve hedef grupları farklı olmakla beraber, tüm eğitimler yüzde 50 istihdam garantilidir. Proje ile ilimizde meslek sahibi olmak isteyen gençlerin istihdam edilebilirliklerin artırılması ve işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu vasıflı eleman taleplerinin karşılanması amacıyla işsiz gençlerimiz bu eğitimler yoluyla mesleki becerilerinin artırılması sağlanılacaktır" dedi.

Kurslardan mesleği ve işi olmayan toplam 60 kişinin faydalanacağını söyleyen Demirkol, kursların yüzde 50 istihdam garantili olduğunu da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 16:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hacer aslan IP: 85.99.51.xxx Tarih : 9.04.2009 10:11:42

evt kurslar açılıyor ama neden bozovada bi kurs açılmıyor okadar boşta gezen varken