30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Meltem Cumbul yarı Urfalı oldu

Gurbet Kadını dizisinin çekimleri için sık sık Şanlıurfa’ya gelen ünlü sanatçı Meltem Cumbul, Gönül Yarası filmi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Filmdeki rolü için bir ay boyunca prova yaptığını, türkü söylediği bölüm için ise özel türkü dersleri aldığını belirten Cumbul, Şener Şen’le aynı filmde oynamanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Gösterime girdiği günden beri yoğun ilgi gören Gönül Yarası filminin başrol oyuncusu Meltem Cumbul, ekip olarak çok başarılı bir işe imza attıklarını söyledi. Şanlıurfa’daki yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Cumbul, Gönül Yarası filminde rol almasından yapılan çalışmalara kadar projeyi anlattı. Bir ödül törenine katıldığı sırada filmde oynaması için teklif aldığını söyleyen Cumbul, "Teklif geldikten sonra Mustafa Oğuz’u aradım. ’Mustafa Bey neler oluyor?’ dedim. ’Seninle bir görüşmemiz lazım’ dedi. Bu konuşmaları takip eden Pazar günü Yönetmen Yavuz Turgul ile buluştuk. Yavuz Bey’le bir film çekmek hayalimdi. Ve o hayalimi o Pazar günü önüme serdiler" dedi.

Gönül Yarası filminin provalarının tam bir ay sürdüğünü kaydeden Cumbul, "Prova süreci tam 1 ay sürdü. Bu süre boyunca tek tek cümlelere kadar karakter analizlerini yönetmen bize anlattı. Kendisinin bu senaryoyu yazarken neyi hayal ettiğini bize söyledi. Adeta bir oyuncu koçu gibi bizi çalıştırdı. Sadece metin çalışması yapmayıp, aynı zamanda mizansenleri de yapmaya çalıştık. Bu filmin hem prova, hem de çekim aşamasında canımızı dişimize takarak çalıştık. Hepimizin de elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Gönül Yarası filminin bir sahnesinde türkü söylediğini de hatırlatan Cumbul, bunun için özel hazırlık yaptığını ifade ederek, "Ben bu arada filmde türkü söyleyeceğim için usta Hüseyin Bitmez’den türkü dersleri aldım. Daha önce hayatımda hiç türkü söylemediğim için benim için zor bir çalışmaydı. Ama seçilen parçaların güzelliği ve hocamın yardımıyla Yavuz Bey’e beğendirebildim. Ayrıca Neşet Ertaş filmin içinde çok güzel bir türkü seslendirdi. Çok kıymetli bir ozan olduğu için onunla tanışmak çok güzeldi" şeklinde konuştu.

Şener Şen’le çalışmanın her Türk oyuncusunun hayali olduğunu kaydeden Cumbul, "Oyunculuk tenis maçı gibidir. Top sana güzel geldiği zaman sen de karşılığını güzel verebilirsin. Şener Şen çok iyi bir oyuncu. Dolayısıyla onla birlikte olan sahnelerimde hiç zorlanmadım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 13:35:42
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 14:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saruhan soylu IP: 62.153.73.xxx Tarih : 4.03.2005 17:02:51
ben de sik sik ankaraya gidip geliyoru o zaman bende ankaraliyim