5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Memurlar bordro yaktı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) bağlı memurlar, maaşlarına yapılan zamları protesto etmek için bordro yaktı.


Açıklama yapan SES Şanlıurfa Şube Başkanı, KESK Dönem Sözcüsü Dr. İsmet Karadağ, Türkiye'de 2 milyonu aşkın kamu emekçisinin bugün "sözde zamlı" maaşlarını aldıklarını belirtti. Karadağ, hükümetin kamu emekçilerine yılın ikinci altı ayı için enflasyon farkı dahil yüzde 3,9'luk zammı uygun gördüğünü belirterek, "Bu oran en düşük derecedeki kamu emekçisinin bordrosuna 30 YTL olarak yansımıştır. En basit şekliyle ifade edersek, hükümet kamu emekçilerine günlük 2 simit parası zam vermiştir. Hükümet, uyguladığı 'enflasyon hedefine dayalı zam' anlayışıyla kamu emekçilerini günden güne sefalete doğru sürüklemektedir. Artık hiçbir inandırıcılığı kalmayan TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına dayanılarak yapılan zamlar, emekçilerin gündelik hayatta karşı karşıya hayat pahalılığıyla boy ölçüşememektedir" ifadelerini kullandı.


2008 yılı başından bu yana ayçiçek yağında yüzde 48, elektrikte yüzde 44, bakliyat ürünlerinde yüzde 42, ekmekte yüzde 26, mazotta ise yüzde 25 oranında fiyat artışı olduğunu belirten Karadağ, "Kamu emekçilerinin ve Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanın en önemli harcama kalemlerinde böylesi yüksek oranlarda fiyat artışı yaşanırken, TÜİK'in açıladığı yüzde 6'lık enflasyon üzerinden ücret zammı yapmak, kamu emekçileriyle dalga geçmek anlamına gelmektedir" diye konuştu.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) bağlı memurlar daha sonra yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yaktı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 15:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kadir GÜNBATTI IP: 78.166.90.xxx Tarih : 15.07.2008 18:38:19

Bugün BORDRO yakarlar Yarın'da kendilerini yakarlar,bu adamlar...