4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Merdivene oturan öğrenciye dayak!

OKULDA

Şanlıurfa'da, okulun bahçesinde merdiven basamağında oturan bir kız öğrencinin Müdür Yardımcısı tarafından tekme ile dayak atıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Yakubiye Mahallesi Yakup Kalfa İlköğretim Okulunda meydana geldi. İddiaya göre, 8. sınıf öğrencisi Esma Ş., okul bahçesinde merdivenlerinde oturduğu sırada Okul Müdür Yardımcısı H.O.'nun yanına yaklaşarak "Burada neden oturuyorsun, kalk git" diyerek tekme atmış. Öğrenci Esma Ş. ise durumu ilk olarak abisine ve annesine bildirdi. Esma Ş.'nin annesi ve ağabeyi okula gelerek duruma tepki gösterdi. Esma Ş. "Birkaç arkadaşımla dışarıda oturduk. Arkadaşım dedi başın ağrıyorsa hoca demiş gidin biraz temiz hava alın belki başıma iyi gelir diye. Arkadaşım bana uzan belki başının ağrısı geçer. Sonra içerden hoca geldi, 'kalkın' dedi. Bağırdı, çağırdı, küfür etti. Bende tam kalktığım sırada sırtıma bir tane tekme attı. Ben kendisine dedim hocam zaten hastayım başım ağrıyor. Oda bana dedi ki 'bana ne senin başının ağrısından hastaysan bu okulda işin ne?' Bende dedim hocam başım ağrıyor, hocam dedi ki 'çık dışarı biraz hava al' sonra bana 'git senin sülalen gelsin, ailen kimse o gelsin' dedi. Daha sonra annem geldi, hala küfür ediyordu. Babam geldi, babama gidin ben sizden korkmuyorum' diyor. 4 tane sopa seçmiş. Hepsi koskocaman. Çocukları çağırıyor, 'hangisini isterseniz sizi onunla döveceğim' diyor. Annem hasta olduğu halde annemin üstüne yürüyor" diye konuştu

Bu arada, darp edildiği iddia edilen kızın annesi ise kızının üzerinde bulunan beyaz gömlek üzerindeki tekme izlerini göstererek, "Biz okula geldik. Dedim niye kızıma vurdun? Bana dedi ki 'kızın dışarıda oturmasın' bende kendisine kızım dışarımı gitsin otursun, okul bahçesinde oturuyor. Sonra bana 'kızın hastaysa eve gitsin ve gidin kim gelirse gelsin ben sizden korkmuyorum' dedi. Bunu yapan Müdür Yardımcısı H.O.'dir. Kız çocuğu vurulmaz bir kere. Kızlarımızı okula gönderiyoruz ki eğitim görsün. Kızımı okuldan almıştım. Sonra öğretmenler geldi çocuğumun tekrar okula başlamasını istediler. Kızım şuan bir haftadır başladı. Ben Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunuyorum. Gelsinler cezasını versinler. Daha hastaneye gitmedik. Birazdan gidip rapor alacağız" dedi.

"OLAYLA İLGİLİ 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİM"

Bu arada, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 müfettiş görevlendiğini belirtti. Şahin, "Olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirdim. Öğrenciye şiddet kullanılmaz. Müfettişler olayı inceleyip bana rapor edecek. Eğer dayak söz konusu ise Müdür Yardımcısı hakkında gerekli işlem yapılacaktır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 16:15:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 17:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
e.ç IP: 78.162.115.xxx Tarih : 12.05.2010 19:42:40

kızın yediği dayak yanına kalır.müfettişlerimi görevlendirmiş çok kıymetli ve vatansever sayın milli eğitim müdürümüz...bi tek yakup kalfa i.ö.o dayak var urfanın tüm okullarında var tüm okullarında.hanifi bey rica etsekte o koltuğunuzdan biraz zahmet edip kalkıp siz teftişe gitseniz...iyi hoş bişeyde yapmazsınız ya öğretmeninize....allah bu memlekete yardım etsin....