5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mermi yerine dolar yağmuru

MERMİ YERİNE DOLAR YAĞMURU

Şanlıurfa'da İzol Aşireti mensuplarından Mustafa İzol ile İslim Kökmer'in düğününde davetliler bir birileriyle dolar atma yarışına girdi.

Davetliler gelin ve damadın yanı sıra geceye katılıp halay çeken diğer davetlilerin başlarına da dolar yağdırdı.

Kentin ileri gelen aşiretlerinden İzol Aşiretine mensup Avukat Mustafa Edip İzol ile Avukat İslim Kökmer'in düğünü 4 yıldızlı Harran Oteli'nde yapıldı. İzol Aşireti'nin düğününe Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İzol Aşireti Reisi Mehmet İzol ve İzol aşireti mensupları katıldı. Davetliler çiftin düğün salonuna girmesi ile birlikte dolar atma yarışını başlattı. Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay çeken davetlilerin başına da sürekli dolar atıldı.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı düğünde, davetliler hem genç çiftin hem de halay çeken aşiretin önde gelen isimlerinin başına dolar atmak için bir birileriyle yarıştı. Yerlerden toplanan dolarlar, orkestra ekibinin yanında getirdikleri büyük çantalara doldurularak, burada sayılarak destelendi. Düğünde yerden toplanarak orkestranın bulunduğu bölümdeki çantalara doldurulan dolarlar, yeniden TL karşılığında satıldı. Bazı davetliler daha heyecanlı olsun diye otelin bir üst katına çıkarak gökten yağmur yerine dolar yağdırdı. Dolar yağmuru altında geçen düğünde çiftin nikahını Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kıydı.

Damadın babası ve İzol Aşireti reisi Mehmet İzol, örf ve adetlerine göre düğünü kır çadırlarında yapılması gerektiğini fakat, silahların korkusundan düğünü otelde yaptıklarını belirtti. İzol, "Silahların gölgesinde düğünlerin yapılmaması için biz dolar atmayı tercih ettik. Düğünümüzü kırsalda yapsaydık, bunun 20 katı daha insan gelecekti. Yemekler kazanlarda pişecekti. Tek temennimiz olan silahlar patlamasın insanlar ölmesin diye düğünlerimizde dolar atmayı terci ettik. Yukarıda Allah aşağıda halk var.

Biz ona güveniyoruz. Silaha falan güvenmiyoruz. Silah olan yerde adalet olmaz, silah olan yerde huzur olmaz, silah olan yerde güven olmaz. Bizde bunu ortadan kaldırmak için mecburiyetten düğünümüzü burada yaptık. Mermi yerine doları tercih ettik" dedi.

Daha sonra davetliler şarkılar eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.

MERMİ YERİNE DOLAR YAĞMURU
MERMİ YERİNE DOLAR YAĞMURU
MERMİ YERİNE DOLAR YAĞMURU
MERMİ YERİNE DOLAR YAĞMURU
MERMİ YERİNE DOLAR YAĞMURU
MERMİ YERİNE DOLAR YAĞMURU
MERMİ YERİNE DOLAR YAĞMURU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 09:22:00
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 10:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?