5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mersin'de patron oldular

Yoksul oldukları için Şanlıurfa'dan göçen 3 genç kız, Mersin'de işyeri sahibi oldu.

Yoksulluk sebebiyle Şanlıurfa'dan göç ederek Mersin'e gelen 3 genç kız, Mersin Valiliği tarafından başlatılan mikro kredi uygulamasından yararlanarak iş yeri sahibi oldu.

Mikro kredi uygulamasına başvurarak, kişi başına bin YTL kredi alan Fatma Kalpaslan, Sümeyya Fırat ve Şenay Türkan, kredilerini birleştirerek ortak iş yeri açtı. Çilek Mahallesi'nde tuhafiye ve giysi tamiratı üzerine tasarlanan iş yerinin açılışı Mersin Valisi Hüseyin Aksoy tarafından gerçekleştirildi. "Varoş" tabir edilen Çilek Mahallesi'ndeki açılış için saatler öncesinden hazırlık yapan mahalle sakinleri, Vali Aksoy'u alkışlarla karşıladı.

Mikro kredi ile açılışı yapılan iş yeri ortaklarından Şenay Türkan, şu ana kadar işsiz olarak evde oturduklarını belirterek, İl Özel İdaresi'nden aldıkları kredi ile kendilerine cesaret geldiğini söyledi. Böyle bir girişimle hem ailelerinin bütçelerine katkı sunmayı hem de iş sahibi olmayı amaçladıklarını ifade eden Türkan, kendilerine ailelerinden de büyük destek geldiğini vurguladı.

Vali Hüseyin Aksoy ise, mikro kredi uygulamalarında bugüne kadar 5 etapta, 21 grupta toplam 105 kadına kredi verildiğini açıkladı. Kredi verilen girişimci bayanların içerisinde bulunan 3 genç kızın bir araya gelerek, güzel bir işe imza attıklarını hatırlatan Aksoy, bu tür girişimde bulunmak isteyen bayanlara destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. 3 genç kızın aileleri ile birlikte Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden geldiklerini dile getiren Aksoy, il genelinde kredi verilen 105 kadının 72'sinin Mersin dışından, 33'ünün de Mersin ve ilçelerden olduğunu söyledi.

3 genç kızın ortaklaşa açtığı iş yerinin açılış kurdelesini kesen Vali Aksoy, bayanların yaptığı el işlerini inceledi.
Bu arada, mahallede kurulan tandır ocağını da gezen Vali Aksoy, tandır ekmeği yapan kadınların ikram ettiği ekmekten yedi. Mahallelinin sevgi seli ile karşılaşan Aksoy, alkışlar arasında mahalleden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 20:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?