4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Meşaleli TEKEL eylemi

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK İÇİN MEŞALELİ EYLEM

Şanlıurfa Demokrasi Platformu adı altında toplanan bazı sivil toplum kuruluşları Tekel işçilerine destek için meşaleli eylem yaptı.

Eğitim-Sen Şubesi önünde toplanan Şanlıurfa Demokrasi Platformu üyeleri, meşaleler yakarak eylem yaptı. Şanlıurfa Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı İsmet Karadağ, Tekel işçileri için toplandıklarını belirterek, "Bir kez daha bir arada sokaklardayız. Ellerimizde tuttuğumuz meşaleler bundan iki ay önce Ankara'da başlayan Tekel direnişin kıvılcımıyla yakılmıştır. Ankara'nın soğuk ayazına, polis şiddetine rağmen direnişlerini sürdürerek emekçilerin

kararlılığını dosta düşmana bir kez daha gösteren Tekel işçilerine buradan selam olsun. Mücadeleleri mücadelemizdir. Tekel direnişi ile ivme kazanan mücadele burada kalmayacaktır. Daha birçok direnişle, gösteriyle, grevlerle bu mücadele yükselecek, gelişecek. Çünkü emekçiler mevcut kazanımlarından geri adım atmamaya kararlıdır. İş güvencesi, insanca yaşanacak bir ücret ve parasız sağlık ve eğitim hakkı emekçilerin vazgeçmeyeceği taleplerdir. Bunu görün, yüzünüzü sizi defalarca yarı yolda bırakmış sermayeye

değil emekçilere dönün. Çünkü bu ülkenin emekçileri olarak herkese iş güvencesi ve insanca yaşanacak bir ücret sağlanana kadar, nitelikli, parasız ve erişilebilir eğitim ve sağlık hizmetleri hakkını gerçekleştirene kadar, insanın insanı sömürmediği, demokrasi ve barışı temel alan bir ülke özlemimiz gerçekleşene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü ülkenin gerçek sahipleri bizleriz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Şanlıurfa Demokrasi Platformu üyeleri meşaleler yakarak 10 dakika oturma eylemi yaptı. Yapılan oturma eyleminin ardından toplanan grup sessiz bir şekilde dernek binasına geçti.

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK İÇİN MEŞALELİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 13:03:03
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 00:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?