4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Mesleki rehberlik ve kariyer fuarı açıldı

ŞANLIURFA'DA 'MESLEKİ REHBERLİK VE KARİYER FUARI' AÇILDI

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), tarafından desteklenen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ilk kez düzenlenen 'Mesleki Rehberlik ve Kariyer Fuarı açıldı.

Fuarın açılışını yapan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), standını gezerek UKÜ Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım'dan bilgi aldı.

Mesleki Rehberlik ve Kariyer Fuarı Mozaik AVM'de açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, bazı kurum ve kuruluş müdürü, rehber öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen açılış töreninde öğrencilere hitap eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, insanın hayatında iki dönüm noktası bulunduğunu belirterek, "Bunlardan biri meslek seçmek, ikincisi ise evlenmek. Bu iki konuda da çok titiz olunmalı. Çünkü bunlar insanın hayatını yönlendiren en önemli unsurlardır. Kendinize güvenin, üniversite sınavında stres yapmayın. Kazanmazsanız bile sorun yapmayın. Bir sonra ki yıl kazanırsınız. En önemlisi de sevdiğiniz mesleği seçin. Biz belediye olarak her yıl

300 dolayında öğrenciyi üniversiteye hazırlıyoruz. Ve başarı oranımızda yüzde 50'nin üzerinde. Sizler bizim geleceğimizsiniz. O nedenle sizler çok önemli ve değerlisiniz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu da, çağın, bilgi ve iletişim çağı olduğunu belirterek, "Üniversiteler kendilerini web sayfalarında tanıtıyor. Bu da yetmiyor, böylesi fuarlara katılarak birebir tanıtım yapıyorlar. Böylece öğrencilerimiz yanlış yapmadan doğru üniversiteyi seçme imkanı buluyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, fuara yurtiçinden ve dışından 31 üniversitenin katıldığını ifade ederek, "Fuar Şanlıurfa'da bir ilktir. Kentimizde eğitim alanında büyük sıkıntılar vardı. Ancak bu sıkıntıları yıllar içinde aşağıya çekmeyi başardık" diye konuştu.

Bu arada, Proje Koordinatörü Zafer Şirban Yıldırım, fuarın 15-21 Mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini ve fuar kapsamında birçok bilim adamının öğrencilere yeni sınav sistemi ile sınav stresini atlatmanın yolları konusunda seminerler vereceğini söyledi.

 

UKÜ STANTI İLGİ GÖRDÜ

Konuşmaların ardından fuar açılışına geçildi. Fuarın açılışını kurdelesini Başkan Fakıbaba, Rektör Mutlu ve Milli Eğitim Müdürü Şahin birlikte kesti.

Protokol ve katılımcılar daha sonra stantlar gezildi. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, UKÜ stantına gelerek; Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman ve Bingöl bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım'dan bilgi aldı.

UKÜ Bölge Temsilcisi Yıldırım, üniversiteleri hakkında Başkan Fakıbaba'ya bilgi vererek, son yıllarda üniversitelerine özellikle Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'den yoğun ilgi olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Bir kampus üniversitesi olan UKÜ, eğitim kalitesinin yanı sıra öğrencilerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir kampusa sahiptir. UKÜ'nin akademik ve idari kadrosunun ilk prensibi, öğrencilerine bir ev ortamında eğitim sağlamaktır" dedi.

ŞANLIURFA'DA 'MESLEKİ REHBERLİK VE KARİYER FUARI' AÇILDI
ŞANLIURFA'DA 'MESLEKİ REHBERLİK VE KARİYER FUARI' AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 12:41:01
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 14:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?