7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Meteorolojiden etkili yağış uyarısı

Şanlıurfa'da, 4 kişinin ölümü ve 2 kişinin kaybolduğu sel felaketi sonrasında Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yağmur uyarısında bulundu. 

Şanlıurfa'da sağanak yağmurun 2 gün daha süreceği bildirildi. 

Meteoroloji Şanlıurfa Bölge Müdürü Osman Şimşek, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde bir yıllık yağmurun 3 günde düştüğünü belirterek, "Bugün ve yarın bölgede etkili yağmur bekliyoruz. Kasım ayının 5'ine kadar yağışlar devam edecek. Ancak yağışın kuvvetli ve etkili kısmı bugün ve yarın yani 31 Ekim-1 Kasım arası tespit edildi. Bölgesel felaketlere neden olacak yağış çeşidi beklemiyoruz. Şanlıurfa'nın ilçelerinde de yağış bekliyoruz. Şanlıurfa'nın kuzeyinde biraz daha kuvvetli yağış bekliyoruz. Halfeti, Bozova, Hilvan ve Siverek'te yağışı biraz daha fazla bekliyoruz. Yağış bölge çiftçisi için yararlıdır. Bazı yerlerde sel olayları oldu. Şanlıurfa'da 3 gün içerisinde 42.5 kilogram, Siverek İlçesi'nde 152 kilogram, Hilvan İlçesi'nde 92 kilogram, Bozova'da 68 kilogram, Birecik'te 44 kilogram, Ceylanpınar'da 139 kilogram yağış kaydedildi. Ceylanpınar haricindeki bütün merkezlerdeki yağış miktarları mevsim normalleri civarında. Sadece Ceylanpınar'daki kendi yıllık yağışının yarısına eşdeğer yağış olarak hesaplandı. Mevsim normallerinin üzerinde yağış oldu. Ceylanpınar'da 1 saat içerisinde 84 kilogram yağmur düştü. Arazi geniş olmasına rağmen toprağın emme kapasitesinin üzerinde yağış olduğu ve sel olarak gözlendi. Ev yıkılmaları duyumları da aldık" dedi. 

Şimşek, ilçe bazında yaptığı uyarılar olduğunu ifade ederek, "Bilgileri mahalli yönetimlerle an ve an paylaşıyoruz. İhbar mekanizması saat saat işlemektedir. Valilik ve ilçelerde oluşturulan kriz merkezlerinde devamlı personel bulunduruyoruz. Beklentilerimizi de yöneticilerle paylaşıyoruz. Toprağın doymuş olması dolayısıyla yetkilileri bilgilendiriyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 15:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?