5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Meteoroloji'den toz bulutu uyarısı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği aracılığıyla vatandaşlara toz bulutu ve hava kirliliği uyarısında bulundu.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Hava hareketlerinden dolayı Suriye ve Afrika ülkelerinden gelen toz bulutları ilimizde hava kirliliğine yol açmaya devam ediyor. Şanlıurfa'da görülen ve halen devam etmesi beklenen toz bulutu (toprak yağması) nedeniyle olumsuzluklar yaşanabileceği uzmanlar tarafından belirtildi. Bugün İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ilimizde kurulan hava kalitesi ölçüm istasyonunda yapılan (anlık, saatlik ve günlük) ölçümlerde havadaki Partikül Madde Seviyesi 'tehlikeli' boyutta seyretmektedir.

Yapılan açıklamada; kalp ve solunum hastalığı olan kişilerin, yaşlıların ve çocukların evlerinde kalması gerektiği, aktivite seviyelerini düşük tutmaları, tüm vatandaşların dış ortamda yapılan fiziksel aktivitelerden kaçınması gerektiği ve uzun süreli yoğun efor sarfının azaltılması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuldu. Valilik olarak da belirtilen kurallara uyulmasını bekliyoruz" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 09:57:05
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 10:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?