4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Metin Şentürk hız rekorunu kırdı

DÜNYANIN EN HIZLI KÖRÜ 303.6'YI BULDU

Görme özürlü Metin Şentürk'ün rekor sürüşü sırasında en yüksek hızının 303.62 kilometre olduğu, ortalama hızın ise 292.89 kilometre olduğu açıklandı. Bir gazetecinin "Rekoru kırdınız mı?" sorusuna Şentürk'ün yanıtı "Kör müsün" esprisi ile cevap verdi.

Şanlıurfa'da günlerdir süren hazırlıkların ardından "Dünya Engelliler Hız Rekoru"nu kırmak için bugün direksiyon başına geçen görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, İngiliz görme engelli Mike Newman'a ait 284 kilometre hız rekorunu kırdığını söyledi. Yaklaşık bir haftadır GAP Havaalanı'nda test sürüşleri yapan görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, rekor denemesi sonrasında gazetecilerin karşısına geçti.

Guinness Rekorlar kitabı gözlemlecileri uydudan alınan sonuçları daha sonra açıkladı. Şentürk'ün rekor sürüşü sırasında en yüksek hızının 303.62 kilometre olduğu, ortalama hızın ise 292.89 kilometre olduğu bununla yeni dünya rekoru olarak tayin edileceği belirtildi.

Guinnes rekorları yetkilisi Aleksandr Vypıraılenko, bu alanda daha önceki rekorun 2005 yılında İngiliz bir görme engelli tarafından, 268 kilometre hızla kırıldığını belirterek, "Şu anda mutlulukla söyleyebilirim ki Metin, bu rekoru 292.89 ortalama hızla kırmış bulunmakta. Metin'i tebrik ediyorum ve bunu yeni Guinness rekoru olarak tescil ediyorum" dedi.

Şentürk'ün antrenörü Volkan Işık ise "Otomobil ekranında sürat 315 kilometre hıza kadar ulaştı. Ama uydudan gelen sinyalle 303'lere (en yüksek) kadar çıkmıştır. Diğer dünya rekorundan 23 kilometre hız daha fazla yaparak, ortalamayı geçtiği gibi aynı zamanda hız rekorunda maksimumda da geçmeyi başarmıştır" diye konuştu.

Metin Şentürk de, "Bu rekorunu güzel ülkeme ve güzel ülkemde yaşayan tümengelli kader arkadaşlarıma armağan ediyorum. Evlere kapanmışlara ve kapanmamışlarına diyorum ki lütfen sokağa çıkın, kendi engellerinizi kendiniz kaldırabilirsiniz" diye konuştu.

DÜNYANIN EN HIZLI KÖRÜ 303.6'YI BULDU
DÜNYANIN EN HIZLI KÖRÜ 303.6'YI BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 15:28:03
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 19:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?