3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Meyan şerbeti kolaya meydan okuyor

MEYAN ŞERBETİ KOLAYA MEYDAN OKUYOR

Şanlıurfa'nın katıksız içeceklerinin başında yer alan geleneksel içeceği meyan şerbeti kendine has tadıyla rengi ve köpüğüyle kolaya meydan okuyor.

Şanlıurfa yöresinin has içeceklerinin başında yer alan meyan şerbetine ilginin her geçen gün daha fazla artması meyan şerbeti kolaya rakip mi oluyor sorusunu akıllara getiriyor. Kolaya göre katıksız ve saf olan meyan şerbetine ilgi her gün geçen gün daha fazla artıyor. Meyan kökünden imal edilen meyan şerbeti sadece buz ve su ile imal edildiğinden hiçbir katkı maddesi içermiyor. Özellikle böbrek ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinen meyan şerbetinin litresi Şanlıurfa'da 1 TL'den alıcı buluyor.

Meyan şerbetinin birçok aile için geçim kaynağı oluşturduğunu dile getiren Meyan şerbeti satıcısı Mustafa Dinanet, "Meyan şerbeti, yöremizde Urfa Kola diye adlandırılmaktadır. Meyan kökünden imal edilen meyan şerbeti birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Fakat, meyan şerbetini özellikle tansiyon hastaları ve yaşlıların fazla tüketmemeleri gerekmektedir. Meyan şerbetini ülkemize daha iyi tanıtmamız halinde kolaya rakip olabilecek kalitede ve lezzettedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:24:01
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?