4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Meyve-sebze el yakıyor!

ŞANLIURFA'DA MEYVE SEBZE FİYATLARI EL YAKIYOR

Şanlıurfa'da hava sıcaklığının artması ve Ramazan ayının gelmesiyle, sebze ve meyve fiyatları el yakmaya başladı.

Şanlıurfa merkezinde kurulan semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olması pazar esnafını vurdu. Fiyatların artması ile işleri kesilen pazarcılar, fiyatlardan yakındı. Özellikle sebze fiyatlarının geçen yıla oranla daha yüksek olması ile birlikte mallarının çoğunun ellerinde kalmasına neden oldu.

Halkın temel ihtiyaçlarından olan sebzelerden taze fasulye 4 ile 6 TL arasında satılırken, biber 4 ile 6 TL, patlıcan ise 1 ile 3 TL arasında satılıyor. Vatandaşlar artan sebze ve meyve fiyatları karşısında pazar çantalarını doldurmakta güçlük çekerken, sebze satıcıları ise fiyatların yüksekliğinin üretimin düşmesine bağlıyor. Semt pazarlarında bu hafta bir kilo taze fasulye 4 ile 6 TL'ye kadar çıkarken, domates 1,5 ile 2 TL arasında, patlıcan 1 TL ile 3 TL arasında, biber 4 ile 6 TL, salatalık 1 ile 1,5 TL arasında satışa sunuldu.

Manavlık yapan esnaf ise, sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesin üretiminde yüzde 50'ye yakın düşüşün yaşandığına bağlayarak, artan fiyatlar karşısında satışlardazorlandıklarını ifade etti.10 Yıldır pazarcılık yapan Mehmet Kuş, meyve fiyatlarının sebze fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 100 arttığını, bu artışın yeteri derecede üretimin olmadığını belirterek, "Sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesi nedeniyle ortaya çıkan fiyat artışı üretimin yeteri derecede yapılamadığından kaynaklanıyor. Geçeni yıla oranla fiyatlar baya bir yükseldi. Ramazan ayının da araya girmesiyle baya bir fiyatlarda artış oldu. Havaların sıcak olmasıyla meyve fiyatları baya arttı.

Müşterinin talebi meyveye daha da çok onun için fiyatlar taban yaptı. Hal pazarından fazla malda getiremiyoruz. 1 kilo şeftalinin fiyatı şuan 2 TL toptan alıyoruz. 1 kilo muz'u 2 TL toptandan biz alıyoruz. Buradan kaça satacağımızı hesap edin. En az 4 ile 5 TL arasında satmamız gerekiyor ki bizde karımızı çıkaralım" dedi.

ŞANLIURFA'DA MEYVE SEBZE FİYATLARI EL YAKIYOR
ŞANLIURFA'DA MEYVE SEBZE FİYATLARI EL YAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 15:24:05
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 19:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?