5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mikro Kredi 3 yılda hedefine ulaştı

Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen Mikro Kredi Projesi, belirlediği hedefe 3 yılda ulaştı.

Haleplibahçe'de Koruma Amaçlı İmar Birimi Hizmet Binası'nın bahçesinde düzenlenen kredi dağıtım töreninde, iş kadını olmaya kararlı 40 bayana daha bin YTL'lik kredileri verildi. Böylelikle projeden yararlanan bayanların sayısı 460'dan 500'e yükseldi.

Projenin hayata geçirildiği günden bu yana katıldığı her platformda, hedeflerinin 500 ev hanımına kredi vermek olduğunu dile getiren Başkan Fakıbaba, birçok bayanın aldıkları bin YTL'lik kredilerle çok büyük işler başardıklarını kaydetti. Kredi dağıtım töreninde konuşma yapan Başkan Fakıbaba, şunları söyledi:

"Bundan 3 yıl önce, 2005 yılında mikro kredi projesi hayata geçirildiğinde hayalimdeki rakam 500 idi. Projemiz daha 3 yılında hedefine ulaşmıştır. Mikro kredi projesi çok geniş kapsamlı bir projedir. Bu yüzden bu projenin üyesi olan bayanlar bizler için çok büyük önem arz ediyor. Sizler Şanlıurfa kadınının ne kadar çalışkan olduğunu tüm Türkiye'ye duyurmayı başardınız. Bu başarıyı göstermeye devam edeceksiniz. Sizler bizim bir aile ferdimsiniz. Sizlerin iş hayatına atılması, Türkiye'yi adım adım dolaşması bizlere gurur vermektedir. Gezdiğiniz yerlerde gördükleriniz ile kentimizdeki güzellikleri birbirleri ile kıyaslamalısınız. Mikro kredi projesinin hedefine ulaşması işimizin bittiği anlamına gelmez. Bizim bu sayıyı 500 ile sınırlı tutmamızın farklı amaçları vardır. İnşallah 2. dönem bizlere imkan verildiği takdirde yeni hedefler belirleyeceğiz."

Mikro kredi bayanlarına eğitim ve sağlık konularında çeşitli eğitim verdiklerini kaydeden Fakıbaba, "Bu projenin yürütülmesinde ve hedefine ulaştırılmasında iş adamlarımızın ve hayırseverlerimizin büyük emekleri vardır. Bundan sonraki süreçte başarıyı yakalayamayan kadınlarımızla daha yakından ilgilenip, onlarında birer iş kadını olmalarını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba ve diğer davetlilerin katılımları ile düzenlenen törende bayanlara bin YTL'lik kredileri dağıtıldı. Kredi dağıtım töreninin ardından mutlu tablonun ölümsüzleştirilmesi için topluca hatıra fotoğrafları çekildi. Gecede, Başkan Fakıbaba tarafından 3 yıldır projede büyük emekleri olan mikro kredi çalışanlarına ise birer şükran plaket takdim edildi. Gecede, Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Birimi Sıra Gecesi Ekibi tarafından bir konser verildi.

Mikrokredi bayanları birbirinden güzel Urfa türküleri eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Dağıtım törenine, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, İbrahim Güllüoğlu, Sosyal Yardım Birimi Sorumlusu Hüseyin Çelik, Gıda Bankası ve Mikrokredi Sorumlusu Hakkı Murat, Şanlıurfa Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda mikro kredi üyesi bayanlar ve yakınları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 13:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?